Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИШЕ ОД МОДЕ

ХАЉИНЕ КАО МОЋНЕ ПОРУКЕ: Позната по свом модном укусу, Кјара Ферањи овога пута одлучила се за ''БЕСТИДНУ ХАЉИНУ'' и поручила следеће (ФОТО)

Мода као лични став

1676025674_profimedia-0646124948--1--Kjara-Feranji-naslovna-ostrija.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Појавивши се у прозирној хаљини, испод које није носила ништа, италијанска модна блогерка и веома утицајна, Кјара Ферањи (35), отворила је прво вече фестивала Санремо. Као једна од водитељки чувеног музичко-визуелног спектакла, Кјара је препознала да је ово право место да пошаље важне поруке о ''оковима патријархата, очекивањима друштва и стереотипима. Она је на начин који је најбоље осликава, кроз хаљине и снажан говор, проговорила о спутавању женске слободе. Ферањи се удружила са модном кућом Диор, а сарадња је резултирала са четири хаљине које је носила током вечери.


На једој од тоалета, тачније белом огртачу, биле су извежене једноставне али значајне речи ''мисли слободно''.
Оне долазе од уметнице Кјаре Фонтаин, и подстичу жене да искораче из окова наметнутих од стране друштва.
Дуга, нуде хаљина прекривена с микро кристалима, оцртава голо женско тијело и посвета је његовој љепоти у тренутку у којем су у неким земљама угрожена женска репродуктивна права, њихова слобода и сигурност. Илузијом голог тијела у Диоровој креацији Кјара је, како је написала, жељела подсетити све на право и родну равноправност. Она је на једној фотографији дрђала у руци црвену јабуку ,алудирајући на Еву и први грех. У моћном говору, Кјара је прочитала писмо које је као девојчица написала ''будућој себи'', поручивши да би девојчица која је некада била- била поносна на жену која је постала.

 

Бијелу хаљину посветила је свим хејтерима с којима се свакодневно суочава, а на белој креацији исписане су увреде које је директно примила, најчешће кроз друштвене мреже - од коментара везаних за њено тело, кожу и груди до оних о тежини, па чак и увреда да се бави ескортингом '' ма сеи мама е есцорт?''. Дизајнерица Марија Грацијиа Чијури циљано је исписала црне ријечи на белу тканини, како би постигла ефект странице књиге која говори о презиру с којим се треба борити свакодневно.

Фото: Инстаграм пронтсреен/цхиараферрагни

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas