Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да изаберете праву зимску капу према ОБЛИКУ ЛИЦА? Коме стоје беретке, а коме шешири?

Многе од нас не воле да носе капе, јер нам могу покварити фризуру или јер једноставно мислимо да нам не стоје. Међутим, овај модни аксесоар поред тога што може заокружити целокупан ваш изглед, може спасити ваше синусе, али и смањити ризик од главобоља које су изазване хладним зимским временом.

1701877176_shutterstock_2203344361.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Куповина капе не мора бити тежак задатак, ако знате како и према којим смерницама да је бирате. Погледајте наш мини водич који ће вам у томе помоћи.

1. Ако имате четвртасто лице

Циљ: да ублажите оштрије црте лица и визуелно направите лице облијим.

Савет: Потражите капе са лаганим облим кројем, које ће нежно уоквирити ваше лице. Ако волите шубаре, носите их са спуштеним додатком за уши, а ако сте ипак за спортску варијанту, мало више их пребаците на задњи део главе како бисте оставили отвореније чело.

Избегавајте: Капе са кратким доњим рубом или без руба.

Стилови капа који су најбољи за вас: равне капе, беретке, опуштене капе са висећим врхом, шешири са опуштеним рубом, хомбург шешир, "инфинити"-бесконачни шал, беретке.

2. Ако имате округло лице

Циљ: да визуелно издужите лице

Савет: Носите беретку тако што ћете је накривити на једну страну. Ако носите шешир, немојте га скроз ставити уз главу, већ лабавије како вам чело не би било потпуно прекривено.

Избегавајте: округле шешире који иду скроз уз главу.

Стилови капа који су најбољи за вас: шешири са опуштеним рубом, хомбург шешири, федора шешири, бесконачни шал, капе са пом-пом лоптицом на врху, беретке и капе-качкети.

3. Ако имате троугласто лице

Циљ: да нагласите средишњи део лица и акцентујете очи.

Савет: Предност дајте капама које ће прекрити цело чело. Носите мање аксесоаре или детаље на предњој страни главе или их стављајте са стране. Шубару треба да носите са подигнутим додацима за прекривање ушију.

Избегавајте: Уске шешире који иду уз главу и оне са широким ободом.

Стилови капа који су најбољи за вас: равне капе, беретке, клоше капе, дерби шешири, федора шешири, капе без обода, капе са пом-пом лоптицом на врху и шубаре.

4. Ако имате правоугаоно лице

Циљ: да лице визуелно учините мање дугачким, а више округлим.

Савет: Беретка ће вам најбоље стајати ако је носите ниско, код обрва, и искошену на једну страну. Ако носите капе, покушајте да их спустите што ниже до обрва. Вунене капе и шубаре носите са подигнутим додацима за уши.

Избегавајте: Дубоке капе, шешире у стриктно геометријским облицима, шешире који имају гломазнији врх.

Стилови капа који су најбољи за вас: дерби шешири, шешири за широким ободом, клоше капе, класична округла капа, турбан капе, беретке и шубаре.

5. Ако имате овално лице

Циљ: да избалансирате облик лица.

Савет: Ако имате овално лице, вама је потребна асиметрична капа. Врх капе никада не би требало да буде шири од ширине јагодица.

Избегавајте: Уске капе које иду уз главу и са великим пом-пом лоптицама на врху.

Стилови капа који су најбољи за вас: капе без обода, федора шешири, клоше капе, капе-качкети, класична округла капа, турбан капе и клаисчна капа са опуштеним врхом који пада.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas