· · Коментари: 0
ЛЕТЊА МОДА

Која је идеална дужина ШОРТСА? (ФОТО)

Ово је водич како да изаберете идеалан модел и праву дужину шортса.

1623315096_pjimage.jpg
фото: Пиксабеј/Пиксабеј

Шортс је свакако један од омиљених летњих комада, без којег је немогуће замислити топле дане.

Краћи је од бермуда и практичнији од сукње. Међутим, многи се не усуђују да га носе у свим приликама, јер су скептични када је у питању идеална дужина шортса.

Прочитајте још: ТРИ МОДНА САВЕТА за ношење ТЕКСАС СУКЊЕ: Ово су НЕПОГРЕШИВЕ комбинације у којима ћете СИГУРНО бити примећене (ФОТО)

Истина је да се у званичне институције не може ући уколико носите овај одевни предмет, јер он открива превише коже, па је то један од разлога због којег је шортс "резервисан" за кућне и опуштеније варијанте.

Становници Аустралије дошли су на идеју како да у шортсу уђу у сваку званичну институцију. Кључ је у доколеницама које навуку до краја колена. Када изађу из институције, чарапе једноставно спусте до чланака. 

Ипак, шортс не мора увек откривати превише.

Прочитајте још: ЦРВЕНА И РОЗЕ: Добитна комбинација овог лета! Ево како да САВРШЕНО ИСКОМБИНУЈЕТЕ ове две боје

Данас постоји дијапазон модела шортсева и различитих материјала од којих се праве, тако да се и са њим може постићи одрећена доза укуса, стила и елеганције, па се не мора носити само код куће, на плажи или некој другој опуштеној варијанти.

Која је заправо идеална дужина шортса?

Одговор на ово питање зависи искључиво од вас - у зависности од тога каква вам је грађа, одређује се идеална дужина, као и модел шортса.

Уколико имате изражен стомачић који бисте волели да сакријете, најбоље је да изаберете шортсеве са дубоким струком, и без дубоких предњих џепова.

Такође је важно да избегавате наборе и фалте близу појаса, јер су то детаљи који само увећавају ову проблематичну област.

Ако имате широке бокове, бирајте шортсеве са елегантним и једноставним детаљима, а избегавајте  упадљиве принтове, дречаве боје и моделе са бочним џеповима.

За вашу грађу идеалан је модел равног кроја, са дужим и ширим ногавицама, али пазите да не претерате, јер ће вас већи шортс додатно "раширити".

Шортсеви са ниским струком добро пристају женама са дугим, мршавим ногама, па је за њих идеалан краћи и ужи модел, јер ако покажу бутине, ноге ће им изгледати пуније.

Занимљиви детаљи, атрактивни принтови и јаке боје су и те како пожељне.

Наравно, када је дужина у питању, треба водити рачуна да шортс не буде прекратак, како не би личио на доњи веш.

Кратке ноге нису "забрана" за шортсеве. Напротив, пожељно је одабрати краћи шортс, како би вас визуелно издужио.

Шортс са вертикалним детаљима као што су набори или вертикалне пруге, такође може створити добар визуелни ефекат и учинити да вам доњи део тела изгледа дуже.

Препоручују се и светлије нијансе шортсева сличне боји коже, попут беж или смеђе, јер ноге на тај начин неће бити "исечене" контрастом, као што је то случај са црном или тегет бојом шортса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.