· · Коментари: 0
шминка

Која је разлика између ББ, ЦЦ креме и пудера? Како да одаберемо најбољи производ?

ББ и ЦЦ креме су вишенаменске и могу се комбиновати са шминком и производима за негу лица.

1642165078_7b7a0af7273710280a7a71eb427a033c2df37a04.jpg
Фото: Депосит

ББ и ЦЦ креме се могу користити као коректор, пудер, хајлајтер, крема, производ за матирање коже, крема за заштиту од сунца или производ за негу коже.

Будући да су вишенаменске природе, ББ и ЦЦ крема може дан нам поједностави јутарњу рутину, уштеди време, али и новац. Ипак, ББ и ЦЦ креме имају своје разлике, а која од њих је за вас најбољи избор зависи од неколико фактора, као што је тип коже и ефекат који желите да постигнете.

Прочитајте још: Начини да ЗАШТИТИТЕ КОЖУ током хладних дана: Време је за промену рутине

Разлика између пудера, ББ и ЦЦ креме

ББ крема

ББ у називу овог производа значи "беаутy балм" или "блемисх балм". Упија се у кожу и нема велику прекривну моћ. С њом је могуће сакрити само мање мрљице и друге ситне неправилности. Идеална је за све оне који желе да изгледају природно. Садржи састојке који се често користе за негу коже, попут витамина и антиоксиданса који је штите. Осим њих ту је и хијалурноска киселина, глицерин, пантенол и церамид који је хидрирају, цинково оксид који служи као минерални заштитни фактор од сунца, пептиди и колаген који кожу учвршћује. Највећа предност ББ креме је у томе што хидрира суву кожу.

ЦЦ крема

је слична ББ креми, али има јачу покривну моћ. ЦЦ означава "цолор цонтрол" или "цомплеxион цоррецтор". ЦЦ крема је формулисана тако да уклања мрље на кожи и дисколорацију попут црвенила, бледила, тамних подочњака, неравномерног тена, хиперпигментације и ожиљака од акни. С ББ кремом дели готово исте састојке који негују кожу, а садржи и састојке за смиривање коже попут екстракта зеленог чаја, соје и ши бутера. Већина ЦЦ крема има и анти-агинг својства, формулирана је с СПФ-ом и садржи састојке који смањују видљивост бора. Прозрачније су текстуре од ББ крема и често имају мат финиш.

ББ или ЦЦ крема: Коју одабрати?

ЦЦ крема је боља за масну кожу, због своје мат текстуре. На таквој кожи она ће се дуже задржати и биће постојанија. Такође, за кожу која је склона акнама, ЦЦ крема ће бити бољи избор, јер често садржи састојке попут екстракта чајевца и салицилне киселине. За суву кожу бољи избор је ББ крема, јер има више хидратантних састојака, попут хијалуронске киселине, глицерина и пантенола.

Прочитајте још: ТРИК који је залудео свет: Решите се подочњака помоћу наочара Хари Потера (ВИДЕО)

Разлика између пудера, ББ и ЦЦ креме

Пудер се може пронаћи у више формула и текстура и у већини случајева он има већу покривну моћ од ББ и ЦЦ креме. Може имати сјајни или мат финиш. Он се чешће користи зими, док су ББ и ЦЦ крема лаганије па се чешће користе лети. Такође, ако користите пудер, требаће вам и додатни производ као што је на пример, хидратантна крема и крема с СПФ-ом. Све те производе не би требало користити ако ББ или ЦЦ крема већ има сва та својства. Дакле, ББ или ЦЦ крема може да буде савршено решење за вас. Нећете изгледати као да носите превише шминке и изгледаћете сасвим природно, а уједно ћете и поједноставити своју маке уп рутину!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.