Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Koja je razlika između BB, CC kreme i pudera? Kako da odaberemo najbolji proizvod?

BB i CC kreme su višenamenske i mogu se kombinovati sa šminkom i proizvodima za negu lica.

1642165078_7b7a0af7273710280a7a71eb427a033c2df37a04.jpg
Foto: Deposit
Oglas

BB i CC kreme se mogu koristiti kao korektor, puder, hajlajter, krema, proizvod za matiranje kože, krema za zaštitu od sunca ili proizvod za negu kože.

Budući da su višenamenske prirode, BB i CC krema može dan nam pojednostavi jutarnju rutinu, uštedi vreme, ali i novac. Ipak, BB i CC kreme imaju svoje razlike, a koja od njih je za vas najbolji izbor zavisi od nekoliko faktora, kao što je tip kože i efekat koji želite da postignete.

Pročitajte još: Načini da ZAŠTITITE KOŽU tokom hladnih dana: Vreme je za promenu rutine

Razlika između pudera, BB i CC kreme

BB krema

BB u nazivu ovog proizvoda znači "beauty balm" ili "blemish balm". Upija se u kožu i nema veliku prekrivnu moć. S njom je moguće sakriti samo manje mrljice i druge sitne nepravilnosti. Idealna je za sve one koji žele da izgledaju prirodno. Sadrži sastojke koji se često koriste za negu kože, poput vitamina i antioksidansa koji je štite. Osim njih tu je i hijalurnoska kiselina, glicerin, pantenol i ceramid koji je hidriraju, cinkovo oksid koji služi kao mineralni zaštitni faktor od sunca, peptidi i kolagen koji kožu učvršćuje. Najveća prednost BB kreme je u tome što hidrira suvu kožu.

CC krema

je slična BB kremi, ali ima jaču pokrivnu moć. CC označava "color control" ili "complexion corrector". CC krema je formulisana tako da uklanja mrlje na koži i diskoloraciju poput crvenila, bledila, tamnih podočnjaka, neravnomernog tena, hiperpigmentacije i ožiljaka od akni. S BB kremom deli gotovo iste sastojke koji neguju kožu, a sadrži i sastojke za smirivanje kože poput ekstrakta zelenog čaja, soje i ši butera. Većina CC krema ima i anti-aging svojstva, formulirana je s SPF-om i sadrži sastojke koji smanjuju vidljivost bora. Prozračnije su teksture od BB krema i često imaju mat finiš.

BB ili CC krema: Koju odabrati?

CC krema je bolja za masnu kožu, zbog svoje mat teksture. Na takvoj koži ona će se duže zadržati i biće postojanija. Takođe, za kožu koja je sklona aknama, CC krema će biti bolji izbor, jer često sadrži sastojke poput ekstrakta čajevca i salicilne kiseline. Za suvu kožu bolji izbor je BB krema, jer ima više hidratantnih sastojaka, poput hijaluronske kiseline, glicerina i pantenola.

Pročitajte još: TRIK koji je zaludeo svet: Rešite se podočnjaka pomoću naočara Hari Potera (VIDEO)

Razlika između pudera, BB i CC kreme

Puder se može pronaći u više formula i tekstura i u većini slučajeva on ima veću pokrivnu moć od BB i CC kreme. Može imati sjajni ili mat finiš. On se češće koristi zimi, dok su BB i CC krema laganije pa se češće koriste leti. Takođe, ako koristite puder, trebaće vam i dodatni proizvod kao što je na primer, hidratantna krema i krema s SPF-om. Sve te proizvode ne bi trebalo koristiti ako BB ili CC krema već ima sva ta svojstva. Dakle, BB ili CC krema može da bude savršeno rešenje za vas. Nećete izgledati kao da nosite previše šminke i izgledaćete sasvim prirodno, a ujedno ćete i pojednostaviti svoju make up rutinu!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas