· · Коментари: 0
шминка

Колико често би требало да перемо ЧЕТКИЦЕ ЗА ШМИНКУ? Важно је за лепо и неговано лице

Важно је да не заборавимо на одржавање четкица за шминку

1655397632_cosmetics-4645407_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Колико често чистите четкице за шминку и да ли је то једна од "обавеза" на коју заборављате?

Дерматолози су мишљења да би четкице за шминку требало да оперемо најмање једном недељно. То је можда некада неизводљиво, али је за нашу кожу најбоље. Уколико четкице дуго остају неопране постоји ризик да ширимо бактерије око лица.

- Прљаве четке могу да постану легло бактерија, које онда када се поново користе на лицу могу да доведу до избијања бубуљица или иритације коже. Ако се на њима накупи превише уља и пигмената, не само да вам нец́е дати праву боју шмине, већ могу да изгубе и своју флексибилност, што значи да се нец́е кретати довољно течно да глатко и равномерно наносе шминку - објаснла је шминкерка Џени Патинкин.

Прочитајте још: Да ли знате због чега су ФАРМЕРКЕ ПЛАВЕ БОЈЕ: Не ради се о случајности, а разлог је врло занимљив

Како да очистимо четкице за шминку?

Када је у питању избор средства за чишћење четкице за шминку, треба имати на уму неколико важних ствари. Прво, избегавајте да користите нешто снажно као што је сапун на бази сулфата. Обични сапун може да осуши четке од природне длаке. Тако да, он може да их очисти, али неће да помгоне четкицама да трају.

Шминерка је препоручила да направите сами своје средство за чишћење четкица. Можете да их исперете средством које садржи маслиново уље, течног сапун и дестиловано бело сирц́е.

Прочитајте још: ТЕСТ ПАЖЊЕ: Само један проценат људи може да учини да нестану све три тачкице

За почетак навлажите четкицу. Можете је провлачити кроз воду или је потопити у топлој води. Обавезно држите подножје ваше четке ван воде како бисте избегли попуштање лепка који држи четкицу.

Други корак је да перете четкицу средством које сте одабрали све док не добијете потпуно чисту пену. За крај пустите четкицу да се потпуно осуши. Можете да узмете чист пешкир и лагано га притиснете док не упије вишак воде.

ВИДЕО НОВОСТИ

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.