· · Коментари: 0

Колико пута недељно треба да перете косу зависи од ове ствари: Није исту за сваку жену

Чини се да је вечита дилема одговор на питање колико пута недељно треба да перемо косу?

1673097794_shutterstock_1134771992.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Универзалан одговор не постоји, али одређени типови косе би требало да се перу у различитим временским интервалима.

Танка, равна коса

Можда се чини да ју је лако одржавати, али то није увек случај. На овом типу се масноћа најпре види. Не смете је прати свакодневно, иако мислите да је потребно. Како се коса не би додатно оштетила или дошло до оштећења саветује се да је перете на два или три дана. Такође, саветује се коришћење шампона за суво прање.

Густа коса

На овом типу косе се масноћа много мање види. Овај тип косе је најлакше одржавати, перите је једном или два пута недељно.

Прочитајте још: Претеран унос хране и пића може може утицати и на КОЖУ: Одрадите детокс ЛИЦА код куће (РЕЦЕПТ)

Таласаста или коврџава коса

На коврђавој или таласастој коси се тешко види да ли су власи масне, али то не значи да не треба редовно да се пере. Саветује се прање од два до три пута недељно, такође локне задржати облик.

Оштећена коса

Када је коса оштећена због сталног фенирања, пеглања или фарбања она постаје ломљива. Такву косу треба прати на свака два до три дана, а и требало би користити биљна уља за хидратацију.

Масна коса

Са овим проблемом се многи боре. Не смете овакву косу прати сваки дан, перите је бар сваки други дан, како се не би додатно мастила.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.