Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУКОТВОРИНЕ

МАСКЕ ЗА МАСНУ КОСУ које можете једноставно направити КОД КУЋЕ

Масно теме главе и коса су поприлично чести проблеми који нарушавају лепоту савремене жене.

1597141901_Depositphotos_253315140_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Природно уље које се назива себум, штити и храни косу, али претерано масно власиште и коса могу представљати велики проблем. Ако вам се чини да је ваша коса превише масна иако је редовно перете и наносите препарате за негу, можда вам је потребна хоме маде маска, јер ако се не реагује на време и не отклони сувишна масноћа, она може досвести до црвенила, свраба и појаве дерматитиса.

Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА

Најбоље природне маске можете направити сами.

Фото: Депозит

Маска са уљем чајвца

Ова маска се посебно препоручује свима онима који имају изражено масно власиште. Истаживања су показала да антимикробна својства уља чајевца помажу да се сузбије појава масноће на власишту косе и да се елиминише осећај свраба.

Потребно:

15 капи уља чајевца

30 мл кокосвог или јојобиног уља

Састојке је потребно промешати и нанети на власиште, као и равномерно по дужини косе. Оставити потом да делује најмање сат времена пре него што се испере. Овај поступак је пожељно да поновите 3 пута недељно.

Прочитајте још: Спавате са МОКРОМ КОСОМ и стално ВЕЖЕТЕ РЕП? Ово су најгоре навике које имате, тврде фризери

Фото: Депозит

Маска са јабуковим сирћетом

Присуство сирћетне киселине у јабуковом сирћету даје јој својства за уравнотежење пХ вредности. Његова киселост условљава уравнотежење вашег пХ власишта. Будући да масна коса има низак пХ, наношење маске од јабуковог сирћета на косу обнавља пХ равнотежу и контролише излучивање вишка уља на темену главе.

Потребно:

2-3 кашике јабуковог сирћета

1 шоља воде

Сирће помешајте са водом, а косу благо поквасите. Потом нанесите припремљену маску и оставите да делује неколико минута, пре него што употребите хладну воду за испирање. Ову маску би требало да примењујете до 3 пута недељно.

Прочитајте још: СУПЕР САВЕТИ: Ево како да руж остане постојан и испод заштитне маске за лице

Фото: Депозит

Маска од кокосовог уља

Наношење кокосовог уља пре шампонирања је сјајан начин да своју косу заштитите и учините мање масном. Девичанско кокосово уље је лагано и има нижу молекуларну вредност од већине других, што уједно обезбеђује вашој коси сјај, али је и ослобађа сувишне масноће.

Потребно:

Трећина шоље девичанског кокосовог уља 

Уље нанесите на дланове, а потом га равномерно распоредите дуж косе, посебно обраћајући пажњу на власиште. Оставите га да делује најмање сат времена пре него што га исперете користећи притом благи шампон. Користите је једном недељно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas