· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Spavate sa MOKROM KOSOM i stalno VEŽETE REP? Ovo su najgore navike koje imate, tvrde frizeri

Nije dovoljno koristiti samo dobar šampon i regenerator.

1597063254_girl-1245773_1280.jpg
Foto: Piksabej

Održavati kosu zdravom ne znači samo koristiti kvalitetan šampon i regenerator, a jednom nedeljno staviti masku. Stilisti za kosu i frizeri objasnili su koje navike uništavaju kosu, a nismo ni svesni da ih radimo.

Pročitajte još: Ovde suncobran i ležaljke NE PLAĆATE, hrane ima KOLIKO ŽELITE, a za decu je sve BESPLATNO (FOTO)

Foto: Depozit

Kosa je slaba i lomljiva kada je mokra, pa spavanje sa takvom kosom nije baš dobra ideja. Možete uništiti vrhove, kaže Ted Gibson.

"Trljanje mokre kose o posteljinu tokom noći može uništiti vrhove, učiniti ih grubim i suvim. Obavezno osušite kosu pre spavanja", poručio je Ted, a kao još jednu lošu naviku spominje se konstantno vezanje kose.

"Ako nosite punđu ili rep dan i noć, pogotovo tokom spavanja, kosa se jako lomi", kaže Kylee Heath. Spavanje sa puštenom kosom ili čak s pletenicama najbolje je za vašu kosu. 

Pročitajte još: NAJNOVIJI MODNI TREND: Muške pletenice su svuda i izgledaju veoma zanosno

Foto: Depozit

Ako se već odlučite na vezanje kose, nemojte koristiti elastične gumice. Preporučuju se kopče ili gumice koje su mekane, a popularni naziv za njih je 'scrunchie'.

Preskakanje češljanja kose nije dobra navika. Teme proizvodi prirodna ulja, a češljanjem ih prenosite na ostatak kose. "Kada ta ulja nanesete na dlaku, samim tim radite na tome da kosa brže raste", tvrdi Gibson.

Pročitajte još: Suva i oštećena KOSA: Jednostavni saveti FRIZERA za probleme koje svi imamo

Osim s mokrom kosom i zavezanom u rep, loše je zaspati i sa lakom za kosu. "Lakovi isušuju kosu, ali ako nemate vremena oprati i osušiti kosu pre spavanja, skinite sve kopče i gumice, nanesite malo suvog regeneratora na kosu, raščešljajte i pustite kosu. Operite je sledećeg dana", savetuje Heath.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.