Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈЧЕШЋИ МИТОВИ: Грешке које многе жене праве везане за негу косе и коже

Ево које тврдње многе жене сматрају истинитим

1683364376_nega-kose-i-koze.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Широм интернета можете да прочитате савете када је реч о нези лица и тела, који су или нетачни или измишљени.
Уколико прелистате странице свог омиљеног часописа или погледате неки од блогова о лепоти, вероватно ћете наћи гомилу савета, а већина њих је, изненађујуће или не, или нетачно или пак измишљено.

Шишање убрзава раст косе

Званично, нема истраживања или научних доказа који би потврдили да шишање косе убрзава раст. Ваша генетика одређује брзину којом коса расте и нема много везе с тим колико често шишате косу.

Недостатак сна узрокује подочњаке

Недовољно сна, заправо, не узрокује трајне подочњаке. Дисколорација и тама коју видите су само привремени и поправљају се када се довољно одморите. Оно што узрокује трајну штету је излагање сунцу, често трљање очију и много жмирења.  Побрините се да подручје око очију буде хидрирано, нанесите крему за сунчање и будите врло нежни док наносите и уклањате шминку.

Свакодневно ношење шминке је лоше за кожу

Стално ношење шминке неће погоршати вашу кожу. Дан без шминке је сјајан, али прави кривац за оштећење коже је нередовно и површно скидање шминке преко ноћи.

Због бријања длаке постају гушће

Иако можда мислите да длаке на телу постају гушће сваки пут када се бријете, то није случај. На наше пријатно изненађење, длака изгледа краћа што је чини да изгледа гушће него што заиста јесте између бријања.

Свакодневни пилинг ће кожу одржати чистом и глатком

Редовни пилинг је одлична идеја, међутим, свакодневни пилинг може узроковати стрес и неугодност коже. Било да користите пилинг , нежни ензимски пилинг, киселине, ретиноиде или комбинацију свега овога, препоручујемо наношење производа за пилинг једном до највише три пута седмично, иначе ризикујете да угрозите природну баријеру влаге ваше коже и завршите са затегнутом, црвеном кожом која се љушти.

Масној кожи није потребна хидратација

Масној кожи потребно је исто толико, ако не и више, хидратације него другим типовима коже. Када се кожи одузме природна влажност грубим производима или средствима за чишћење, то ће надокнадити стварањем још више уља. Кључ за балансирање производње уља је наношење лаганог хидратантног производа на бази воде испод хидратантне креме на бази уља.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas