Oglas
· · Komentari: 0

NAJČEŠĆI MITOVI: Greške koje mnoge žene prave vezane za negu kose i kože

Evo koje tvrdnje mnoge žene smatraju istinitim

1683364376_nega-kose-i-koze.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Širom interneta možete da pročitate savete kada je reč o nezi lica i tela, koji su ili netačni ili izmišljeni.
Ukoliko prelistate stranice svog omiljenog časopisa ili pogledate neki od blogova o lepoti, verovatno ćete naći gomilu saveta, a većina njih je, iznenađujuće ili ne, ili netačno ili pak izmišljeno.

Šišanje ubrzava rast kose

Zvanično, nema istraživanja ili naučnih dokaza koji bi potvrdili da šišanje kose ubrzava rast. Vaša genetika određuje brzinu kojom kosa raste i nema mnogo veze s tim koliko često šišate kosu.

Nedostatak sna uzrokuje podočnjake

Nedovoljno sna, zapravo, ne uzrokuje trajne podočnjake. Diskoloracija i tama koju vidite su samo privremeni i popravljaju se kada se dovoljno odmorite. Ono što uzrokuje trajnu štetu je izlaganje suncu, često trljanje očiju i mnogo žmirenja.  Pobrinite se da područje oko očiju bude hidrirano, nanesite kremu za sunčanje i budite vrlo nežni dok nanosite i uklanjate šminku.

Svakodnevno nošenje šminke je loše za kožu

Stalno nošenje šminke neće pogoršati vašu kožu. Dan bez šminke je sjajan, ali pravi krivac za oštećenje kože je neredovno i površno skidanje šminke preko noći.

Zbog brijanja dlake postaju gušće

Iako možda mislite da dlake na telu postaju gušće svaki put kada se brijete, to nije slučaj. Na naše prijatno iznenađenje, dlaka izgleda kraća što je čini da izgleda gušće nego što zaista jeste između brijanja.

Svakodnevni piling će kožu održati čistom i glatkom

Redovni piling je odlična ideja, međutim, svakodnevni piling može uzrokovati stres i neugodnost kože. Bilo da koristite piling , nežni enzimski piling, kiseline, retinoide ili kombinaciju svega ovoga, preporučujemo nanošenje proizvoda za piling jednom do najviše tri puta sedmično, inače rizikujete da ugrozite prirodnu barijeru vlage vaše kože i završite sa zategnutom, crvenom kožom koja se ljušti.

Masnoj koži nije potrebna hidratacija

Masnoj koži potrebno je isto toliko, ako ne i više, hidratacije nego drugim tipovima kože. Kada se koži oduzme prirodna vlažnost grubim proizvodima ili sredstvima za čišćenje, to će nadoknaditi stvaranjem još više ulja. Ključ za balansiranje proizvodnje ulja je nanošenje laganog hidratantnog proizvoda na bazi vode ispod hidratantne kreme na bazi ulja.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas