Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нокти

Налакирајте НОКТЕ код куће ПРЕЦИЗНО И ЛАКО уз ове савете

Да би сте успешно и лако налакирали нокте, потребно је да испуните неколико крајње једноставних и нимало тешких предуслова за то.

1595852527_Depositphotos_70193699_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Први од тих предуслова јесте да имате лепе и неговане, уредно обликовне нокте, а други је да направите избор лака који желите. Када испуните ова два предуслова, све што вам преостаје јесте да одвојите мало времена и да почнете.

На шта је потребно обратити посебну пажњу?

Пре него што почнете да лакирате нокте, обратите пажњу на то да лак који сте одабрали буде довољно течан и размазит. У противном, могли би наићи на непотребне отежавајуће околности у виду задржавања грудвица лака на вашим ноктима, што би даље резултирало недовољно уредним резултатом и изгледом ноктију.

Прочитајте још: НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ СОМА БЕЈА: Изван буке и гужве, парче раја умочено у Црвено море (ФОТО)

Прво обликујте нокте и проверите да ли је лак довољно течан!

Уколико вам се догоди да сте установили да је лак густ и недовољно размазит, решите то тако што ћете у њега

Фото: Пиxабаy

сипати пар капи ацетона и промућкати га. Када је густина лака одговарајућа, пре почетка самог наношења на нокте, уредно припремите нокатне плоче. на којима не сме бити заосталих трагова претходног слоја лака.

Како наносити лак на нокте?

Приликом самог мазања, лак наносите у што прецизнијим и правилним потезима руке, почев од корена нокта према његовом врху од једне до друге стране нокта.

Прочитајте још: ПИЛИНЗИ ЗА ТЕЛО из ваше кухиње: Праве се једноставно, а КОЖА ће вам бити захвална!

Уколико је потребно да због његове светле нијансе, неки лак нанесете у више слојева како би био изражајнији, између слојева наношења направите малу паузу и сачекајте да се један слој лака сасвим осуши пре него што преко њега нанесете други слој.

Обавезно правите паузу између слојева наношења!

Никако не наносите више од два слоја лака. То би могло резултирати тиме да се лак превремено ољушти и скине или чак да се у самом старту неравномерно и неправилно осуши.

Фото: Пиxабаy

Ако вам се догоди да уз сав труд и прецизност покрета приликом мазања ипак направите мали пропуст и пређете границу површине нокта, никако за уклањање тог вишка лака немојте користити ватени туфер натопљен ацетоном, јер би сте тако ризиковали да ацетон дотакне лак на вашим другим ноктима и да поквари њихов изглед, већ ацетон у малој количини нанесите на штапић за уши и штапићем прецизно уклоните вишак лака.

Прочитајте још: Како да носите НАЈПОПУЛАРНИЈЕ ПАНТАЛОНЕ овог лета, да изгледате ЛЕПО, а осећате се УДОБНО

Додатни савети

За појачану трајност лака на својим ноктима, користите неки од гелова и премаза предвиђених за то. Бирајте квалитетне и постојане лакове и избегавајте предуг контакт ноктију са водом и грубим предметима са којима ваши нокти могу остварити трење. Такви предмети су рецимо сунђер или жица за судове и слично. Од њих, нокте можете заштити хигијенским рукавицама, које осим што штите ваше нокте, имају позитиван утицај и на заштиту коже руку у целини.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas