Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Направите домаћу крему за лице од јогурта: Потребна су вам само 4 састојка, а може помоћи код смањења видљивости бора (РЕЦЕПТ)

Крему за лице можете направитри и код куће

1678545847_shutterstock_1917815633.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Како бисте смањили видљивост бора и знакова старења на лицу нису вам нужно неопходни скупи препарати за негу. Домаћу крему против бора са јогуртом можете лако направити у својој кухињи, а потребна су вам само четири састојка.

Потребни састојци:

  • 2 супене кашике обичног јогурта
  • 2 капсуле витамина Е
  • ½ кафене кашике свеже исцеђеног лимуновог сока
  • ½ кафене кашике тамног природног меда.

Припрема:

Умутите мед и лимун, па постепено додајте јогурт. Затим у ту смесу сипајте течност из капсула витамина Е и мешајте док не добијете пасту. Нежно нанесите на лице и врат и оставите да делује 20 минута. Исперите млаком водом, а затим се још једном умијте хладном водом.

Зашто је јогурт добар за лице?

У 100 грама јогурта има око 1 мг цинка, који је важан састојак за негу коже јер делује противупално, скупља поре и олакшава репродуковање ћелија и раст ткива. Цинк такође помаже и у регулацији производње себума који производе лојне жлезде, што смањује вероватноћу појаве акни и бубуљица.

Јогурт обилује и калцијумом, уз помоћ ког се кожа обнавља и који је штити од исушивања и дехидратације.

Овај напитак садржи и витамине Б2, Б5 и Б12, а витамин Б2 познат је по томе да обезбеђује здрав сјај коже. Он одржава кожу хидрираном, кожне ћелије штити од оштећења која изазивају слободни радикали, помаже ћелијску регенерацију, а има и улогу производњи добрих масти у ћелијама.

Главни хранљиви састојак јогурта - млечна киселина, је одличан ексфолијант (има функцију пилинга) и овлаживач коже. Она има и анти-аге ефекат, те смањује видљивост постојећих и спречава настанак нових бора и финих линија.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas