Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Научуите да ходате на штиклама уз 10 савета: Овако се правилно гази

Научите женствено да ходате у обући са високом штиклом...

1697190367_shutterstock_313224290.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако обућа са штиклом изгледа ултра сексепилно и заводљиво, ходање у њима није уопште лак посао, а то најбоље знају оне жене које проводе цео дан у таквој обући. Ако још увек нисте савладале ходање у таквој обући, препоручујемо вам да прочитате следећих 10 једноставних савета који ће вам у томе помоћи.

1. Правите мале кораке

Да бисте изгледале елегантно, требало би да правите мање кораке и успорите ход, без превеликог савијања колена. Ако покушате да направите велике кораке, као што нормално радимо док смо у патикама и генерално равној обући, ваш ход ће изгледати неприродно.

2. Газите пета-прсти

Како би ваш темпо изгледао природно, требало би да прво газите петом, а затим лагано прећи на прсте. Када лук вашег стопала преузме вашу тежину, пребаците је напред, на корен прстију, а затим се "одгурајте" напред да бисте направили следећи корак.

3. Држите леђа исправљеним

Лепа жена не сме да има лош став. Исправите рамена и држите браду паралелно са подом. На овај начин ће се ваши стомачни мишићи стегнути, стомак изравнати и изгледаћете витко и женствено.

4. Ходајте по правој линији

Да бисте ходали као модел, замислите праву линију испред вас и ходајте стриктно по њој. Ноге треба да иду једна испред друге, испружите их како би вам се кукови мало њихали. Требаће вам мало вежбања, али дефинитивно вреди.

5. Припремите се код куће

Ако постоји неки велики догађај, попут венчања на који треба да идете, урадите неколико ствари код куће, пре него што кренете:

Вежбајте ход колико год можете да бисте се навикли на високе потпетице. Такође би требало мало да загребете ђон и флекице на штикли, да вам се не би клизале (у случају да су вам сандале нове).
Нове сандале обавезно носите неколико сати пре изласка како бисте их разгазили. Добро знате да су нове сандале уз целодневно ходање велика катастрофа за ваша стопала.
Научите да ходате уз и низ степенице. Закорачите целим стопалом на степеник када силазите, а прстима када се пењете из њих.

6. Научите да стојите у високим штиклама

Није све у ходању - требало би да научите и да лепо стојите. Прво, поставите штиклу једне ноге поред средине друге ципеле, под неким углом. Затим тежину пребаците на једну ногу, а када се она "умори" пребаците на другу ногу.

7. Пружите стопалима одмор

Ако желите да носите штикле преко целог дана, а да на крају избегнете отечена и болна стопала, пружите себи паузу с времена на време. Не скидајте ципеле, јер ће вам стопала инстант отећи, а њихово поновно обување ће бити немогућа мисија.

8. Немојте носити високе штикле превише често

Мењајте величине штикли, али покушајте да мењате моделе обуће - бирајте између равних и удобних и сандала са штиклом. Константно ношење штикли може да вам нанесе озбиљне здравствене проблеме.

9. Изаберите одговарајућу обућу

Ако сте носили патике током целог дна, немојте журити да купите сандале са штиклом од 15 центиметара. Почните са нечим неутралним и удобнијим - штиклом од 5 или 6 центиметара. Пробајте и са полу дубоким моделима или са оним са везивањем. У њима ће вам се нога мање клизати и биће вам лакше да ходате.

10. Изаберите добру величину

Ако носите премале или сувише велике сандале знајте да ваш ход неће никако изгледати добро. Зато, никад немојте куповати обућу која је чак и "само мало" мала или велика. Увек бирајте ваш број и обућу која вам је кнап.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas