Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Неке од ових ствари сигурно радите, а никако не би требало: 10 НАЈГОРИХ савета за лепоту

Уколико су вам ове стави у свакодневној рутини, требало би да их избаците

1660903536_pexels-rfstudio-3059404.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Пилинг треба да радите сваки дан

Зашто не: У рату против мртвих станица коже пилинг заиста јесте моћно оружје, али не ако се користи на свакодневној бази јер таквим темпом може узроковати иритацију коже пре него што се горњи слој опорави, те спречити лучење природних масноћа. Пилинг треба наносити 2-3 пута недељно зависно од осетљивости ваше коже.

Свакодневно наношење шминке је врло штетно

Зашто не: Ако се на правилан начин бринемо о својој кожи, без прескакања корака у планираној беаутy рутини, под условом да увек, али УВЕК скнемо шминку пре спавања и да редовно чистимо четкице и сунђере за наношење маке-упа, свакодневно шминкање је сасвим у реду.

Лак за косу можете користити за фиксирање шминке

Зашто не: Лак за косу с разлогом се зове лак за косу, и иако може бити врло ефикасан на вашој коси, нипошто га немојте прскати на кожу јер обилује штетним састојцима који ће вашу кожу исушити и постарати, а оставиће и неугодни лепљиви осећај.

Што је већи фактор против штетних сунчевих зрака, то је боља заштита

Зашто не: Заштитни фактор односи се на заштиту од УВБ радијације, која је главни узрок болести коже и опекотина, али треба узети у обзир и заштиту од УВА радијације која узрокује убрзано старење коже. При куповини заштитне креме свакако проверите да делује против обе врсте зрачења. С наношењем високог фактора, људи се често опусте и проводе пуно времена на директном сунцу и прескачу поновно наношење креме, што онда делује потпуно контрапродуктивно јер им УВА зраци јако наштете.

Базна препланулост спречиће опекотине

Зашто не: Дерматолози уопште не успевају да објасне откуд ва сулуда идеја, но запамтите једном и заувек, једино што ће спречити опекотине је наношење квалитетне креме неколико пута дневно.

Прочитајте још: Савети професионалних шминкера: Ово треба да додате у пудер и кожа ће заблистати, а све несавршености биће покривене

Редовно шишање подстаћиће бржи раст косе

Зашто не: Редовно шишање испуцалих врхова несумњиво ће побољшати здравље ваше косе, но неће имати никакав утицај на брзину раста косе, с обзиром да то регулишу фоликуле на темену.

Паста за зубе је инстант лек за бубуљице

Зашто не: И док ће паста за зубе успешно исушити приштиће, постоји низ штетних састојака који делују против бактерија у устима, но не и против оних на кожи, баш напротив, наношење пасте за зубе на кожу лица може узроковати дерматитис и друге кожне проблеме, укључујући управо бубуљице.

Често мењање производа за негу коже је пожељно

Зашто не: Кожа воли конзистентност, и ако добро реагира на беаутy рутину којој ју излажете, нема потребе да ишта мењате.

Најбољи начин да добијете довољан ниво витамина Д јесте излагање сунцу

Зашто не: Витамин Д у организам се треба уносити првенствено кроз храну, на пример кроз млечне производе и рибу. Затим и кроз суплементе, а онда наравно и умереним излагањем сунцу.

Прочитајте још: Направите природни РЕГЕНЕРАТОР за косу: Биће сјајнија и здравија, а потребна вам је само ова намирница (РЕЦЕПТ)

Ако имате масну косу, немојте наносити регенератор

Зашто не: Регенератор нема никакве доказане директне везе с масноћом косе, све док га корисите на правилан начин. Немојте га наносити на теме, већ искључиво на врхове, и не претерујте с количином.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas