Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Освежите кожу после мора: Природни пилинг од морске соли

У козметичке сврхе морска со се углавном користи као део пилинг смесе која ефикасно уклања нечистоће и мртве ћелије коже.

1629373947_Depositphotos_4706931_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Морска со има благо антисептичко и антибактеријско дејство, а у комбинацији са неким етеричним уљем и биљкама учиниће да кожа постане блистава и подмлађена. Стручњаци саветују да се пилинг примењује једном седмично током туширања, ако имате суву кожу, а када је масна - двапут недељно.

Прочитајте још: Три принцезе повезује модни детаљ: Крај лета је време да га и ви понесете(ФОТО)

Маска за кожу од морске соли и алое вере

Помешајте по кашику морске соли и гела алое вере са 5 капи етеричног уља лаванде и да од тога направите фину смесу, коју ћете потом кружним покретима, али не прејаким, утрљавати у кожу. Посебно обратите пажњу на колена, лактове и стопала јер је кожа на тим деловима најсувља. После тога се истуширајте млаком водом, тело добро обришите и намажите га кремом коју уобичајено користите.

Алое вера хидрира, морска со чисти кожу

Пилинг од морске соли

Алое вера ће хидрирати кожу, а лаванда је природни антисептик и поспешиће циркулацију.Пилинг је могуће направити и на следећи начин: у стакленој посуди помешајте једнаке количине соли и уља јојобе, нарендајте кору лимуна, додајте неколико капи етеричног уља по избору, па добро сједините све састојке. Користите га на исти начин као и претходни.

Фото: Депозит

Пилинг за лице

Лице третирајте нешто нежнијим пилингом, направљеним од три кашичице морске соли (ситније) и 100 мл маслиновог уља. Пилинг примењујте једном недељно и убрзо ћете уочити да је кожа поново постала глатка и да има здравији изглед. Голим оком нећете видети да је истовремено нахрањена неопходним минералима, али зато ће други приметити да делујете свежије. А то је управо заслуга минерала.

Прочитајте још: Поново МОДЕРНА: Мушка бела кошуља, али се носи на НОВ начин (ФОТО)

Пилинг за руке од морске соли

За негу руку испробајте пилинг направљен од шоље морске соли и пола шоље беби уља (можете да додате и наколико капи етеричног уља које највише волите, али није неопходно). Умасирајте га у кожу увече, пред спавање, затим исперите млаком водом и уживајте у глаткоћи ваших руку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas