· · Коментари: 0
САВЕТИ

Откривамо вам ПЕТ ГРЕШАКА које жене праве у куповини и ношењу парфема

Да ли сте знали да окружење битно утиче на исправно коришћење?

Depositphotos_27348967_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Напарфемисати се је лако - мало шприца и готови сте. Али добро "ношење" мириса захтева мало више вештине и финоће. На пример: Да ли сте знали да исправано коришћење у потпуности зависи како од окружења у коме се носи, тако и од одеће за коју се користи? Ево пет најчешћих грешака које жене праве када су у питању куповина и ношење парфема - и како их поправити за трен.

Прочитајте још: Шминку и препарате за лице чувајте у - ФРИЖИДЕРУ! За то постоји ДОБАР РАЗЛОГ

Не трљајте - само напрскајте

Та готово несвесна навика примене - утрљавање мало мириса на зглобове, а затим притискање на врат, заправо је „веома лоше“, каже награђивани парфимер Францис Куркдјиан.

Фото: Депозит

Зашто? Трење настало трљањем загрева кожу и ствара природне ензиме који мењају ток мириса. Највише су погођене горње и средње ноте. Да бисте сачували интегритет свог мириса, а такође осигурали да он дуже траје на вашој кожи, лагано напрскајте оба зглоба, пустите да течност потоне, а затим не радите апсолутно ништа.

Околина је кључна

Када је у питању складиштење, парфем је готово попут живог организма - изузетно је осетљив на промене у животној средини.

- Парфем не воли да прелази из хладног у вруће, јер такве промене температуре покрећу неочекиване хемијске реакције у природним састојцима и зато парфем брже стари -  каже Куркдјиан. -  Изненађујуће, најбоље место за одлагање мириса је кутија у коју је првобитно стигла и на собној температури.

Прочитајте још: СВАКА ЖЕНА у свом несесеру са шминком мора имати - ВАЗЕЛИН! Погледајте и зашто (ВИДЕО)

Најбољи парфеми долазе у малим паковањима

Држање напола коришћене боце на вашој полици омогућава кисеонику, природном непријатељу парфема, да полако разграђује молекуле мириса, мењајући његов састав. 

Фото: Депозит

Како би свежина опстала и до три месеца, препоручују се мање боце у распону од 1,2 до 2,4 милилитара. Ипак, уколико на великој боци постоји чеп, парфем можете расподелити у мање боце и на тај начин сачувати ноту.

Синтетика није прљава реч

Људи воле идеју о "природном" парфему али она не постоји увек. Мириси попут божура и ђурђевка не могу се добити природним екстракцијама зато што не испуштају никакву арому. 
- Да би се добиле те ноте присиљени смо да их створимо мешавином синтетских молекула - каже Куркдјиан. - Спој есенцијалних уља, апсолутних састојака и састојака које је направио човек обезбеђују најквалитетнији мирис.

Прочитајте још: Ово је БОЈА године: Одговара и плавушама и црнкама, а слаже се уз све!

Здрав разум дуго носи мирис

Парфем треба носити у комбинацији са лосионим за тело који ће спречити било какве сметње, јер парфем не траје дуго на сувој кожи. Не треба га наносити на делове тела која ћемо прекрити одећом, већ подручја која су изложена ваздухом, као што су: пулсне тачке на врату или зглобовима и унутрашњим лактовима. Међутим, изузетак је ако се налазите у топлој клими. У тим ситуацијама је најбоље не наносити мирис директно на тело, зној може брже уништити ваш парфем. 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.