Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ КОРАКА треба испоштовати приликом наношења МАТ РУЖЕВА: Једноставно до савршених усана

Мат ружеви су увек били интересантни, али у последњих неколико година постали су апсолутни хит који ће нас пратити и ове сезоне

1676557058_shutterstock_1407524105.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Ако одлучимо да скренемо пажњу на своје усне, није потребно да шминком наглашавамо остатак лица. Довољно је само да уједначимо тен, додамо мало маскаре уз евентуално трунчицу ајлајнера и спремне смо за излазак!

Како нанети мат руж?

Пилинг и хидратација

Мат руж се лепи за суве усне, па је потребно створити глатко платно пилингом и неговањем усана пре наношења мат кармина. Купите или направите сопствени пилинг од смеђег шећера да бисте ублажили сувоћу пре наношења боје. Након пилинга нанесите хидратантни балзам како бисте хидрирали усне, што ће осигурати да ваш руж изгледа глатко.

Прајмер

Нанесите прајмер или коректор на усне како бисте спречили да боја изгледа неуједначено. Да бисте исцртали облик ваших усана, користите оловку која одговара нијанси вашег кармина. (Можете и за једну нијансу тамније.) Ово ће спречити да боја вашег кармина пређе ван линије усана. Ако имате купидонов лук или желите да створите илузију истог, направите „X“ облик помоћу оловке на врху усана, коју можете користити као водич за симетрично наношење боје на ову незгодну област.

Нанесите руж за усне

Прво нанесите мат боју за усне на доњу усну. Ако користите мат течни руж, нанесите га апликатором. Притисните усне заједно да постепено ширите боју на горњу усну, пазећи да се не проширите преко линије усана. Међутим, ако наносите течни мат руж за усне, немојте притискати усне јер се могу појавити пруге или мрље. Уместо тога, нанесите на доњу и горњу усну и држите уста отворена док се не осуши.

Очистите ивице

Користите средство за уклањање шминке да бисте очистили сваку мрљу. Након што уклоните вишак боје за усне, утапкајте коректор четкицом како бисте поравнали спољашњу страну, стварајуц́и беспрекорну, оштру ивицу.

Завршите изглед

Носите мат руж какав јесте или нанесите прозирни сјај или малу количину хајлајтера на средину усана за додатни сјај. 

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas