Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет мирисних нота које позитивно утичу на расположење: Учиниће вас сензуалним и неодољивим супротном полу

Постоје одређени мириси који у нашем мозгу активирају позитивна осећања

1679478535_shutterstock_1399897835.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Добар парфем је она који има мирисну ноту која изазива емоције, добро расположење, оптимизам.. Открили смо чак 5 најчешћих и најмоћнијих мирисних нота који утичу на све људе позитивно:

Бергамот

Дрво бергамот наранџе цвета зими, а иако је плод веома горак, цвет се често користи у парфемима због своје цитрусне ароме. Она је свежа и савршена када вам је потребна додатна доза енергије и позитивних асоцијација због чега се дуго у ароматерапији користи против депресије и анскиозности, пише Буро24/7.

Пошто подиже расположење, бергамот је идеална мирисна нота за почетак дана.

Јасмин

Јасмин се сматра једним од најважнијих састојака за израду парфема, а потребна је једна цела тона ручно узбраних цветова како би се добила само једна литра есенцијалног уља. Свеж али кремаст и богат, јасмин може бити и парфем сам за себе, он подиже самопоуздање и чини да се сособа која га носи осећа моћно.

Користите јасмин у посебним приликама када желите да зрачите самопоуздањем и будете необјашњиво привлачни - мада, зар није свакодневан живот најбоља прилика за то?

Бели Мошус

Мошус се користи за израду парфема вековима, а данас је мошус који се добијао од тибетанских јелена готово у потпуности замењен синтетичким који, осим што даје свежину, чини и друге састојке парфемских комбинација дуготрајнијим. Мошус је ултимативна нота која ће учинити да се осећате добро, смирено, мање анксиозно.

Парфеми са мошусом су одлични за свакодневну употребу или кад год вам је потребно да поправите расположење.

Ванила

Ванила се традиционално сматра афродизијаком, а било да је у питању природна или синтетичка варијација на тему, данас је неизоставан део оријанталних и гурмет парфема. Често је називају и црним златом, а сама по себи је слатка и топла попут загрљаја.

Носите парфеме који у себи имају ванилу кад год желите да се осетите заводљиво.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas