· · Komentari: 0

Pet mirisnih nota koje pozitivno utiču na raspoloženje: Učiniće vas senzualnim i neodoljivim suprotnom polu

Postoje određeni mirisi koji u našem mozgu aktiviraju pozitivna osećanja

1679478535_shutterstock_1399897835.jpg
Foto: Shutterstock

Dobar parfem je ona koji ima mirisnu notu koja izaziva emocije, dobro raspoloženje, optimizam.. Otkrili smo čak 5 najčešćih i najmoćnijih mirisnih nota koji utiču na sve ljude pozitivno:

Bergamot

Drvo bergamot narandže cveta zimi, a iako je plod veoma gorak, cvet se često koristi u parfemima zbog svoje citrusne arome. Ona je sveža i savršena kada vam je potrebna dodatna doza energije i pozitivnih asocijacija zbog čega se dugo u aromaterapiji koristi protiv depresije i anskioznosti, piše Buro24/7.

Pošto podiže raspoloženje, bergamot je idealna mirisna nota za početak dana.

Jasmin

Jasmin se smatra jednim od najvažnijih sastojaka za izradu parfema, a potrebna je jedna cela tona ručno uzbranih cvetova kako bi se dobila samo jedna litra esencijalnog ulja. Svež ali kremast i bogat, jasmin može biti i parfem sam za sebe, on podiže samopouzdanje i čini da se sosoba koja ga nosi oseća moćno.

Koristite jasmin u posebnim prilikama kada želite da zračite samopouzdanjem i budete neobjašnjivo privlačni - mada, zar nije svakodnevan život najbolja prilika za to?

Beli Mošus

Mošus se koristi za izradu parfema vekovima, a danas je mošus koji se dobijao od tibetanskih jelena gotovo u potpunosti zamenjen sintetičkim koji, osim što daje svežinu, čini i druge sastojke parfemskih kombinacija dugotrajnijim. Mošus je ultimativna nota koja će učiniti da se osećate dobro, smireno, manje anksiozno.

Parfemi sa mošusom su odlični za svakodnevnu upotrebu ili kad god vam je potrebno da popravite raspoloženje.

Vanila

Vanila se tradicionalno smatra afrodizijakom, a bilo da je u pitanju prirodna ili sintetička varijacija na temu, danas je neizostavan deo orijantalnih i gurmet parfema. Često je nazivaju i crnim zlatom, a sama po sebi je slatka i topla poput zagrljaja.

Nosite parfeme koji u sebi imaju vanilu kad god želite da se osetite zavodljivo.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU