· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Поткожне БУБУЉИЦЕ нарушавају ваш изглед? Ево како да их се решите

Називају се још и слепе акне и представљају поткожно запаљење, праћено црвенилом и болом

1665088821_acne-g1722b5dfd_640.jpg
Фото: Pixabay

Слепе или поткожне бубуљице изазивају тешку упалу коже, а самим тим и црвенило и нелагодност. Борба против њих је обично тежа од обичних акни.

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Главна ствар коју треба научити је да када имате једну или више слепих бубуљица, ни у ком случају не треба притискати или стискати ово подручје. Ово може бити веома контрапродуктивно јер постоји ризик од повећања упале и ширења инфекције. Ево како да одржавате ваше лице.

1. Прање

Да бисте започели лечење слепих тачака, потребно је да оперете лице водом и добрим антибактеријским сапуном. На овај начин са коже ће бити уклоњене спољашње нечистоће као што су зној, себум, па чак и неке бактерије.

2. Парење лица

Да бисте отворили поре, најбоље је користити пару из топле воде. Прокувајте лонац воде, идите на безбедну удаљеност од ње и ставите лице преко лица са пешкиром преко главе да бисте постигли ефекат "сауне". То можете учинити и са испаривачем. У основи, овај уређај се налази у естетским и дерматолошким центрима. Са њим можете третирати лице врелом паром.

Прочитајте још: Три ствари које многи заборављају приликом коришћења ЧЕТКИЦА ЗА ШМИНКУ: Због њих имамо више штете него користе

Други начин да помогнете глави бубуљица да изађе на површину коже је наношење топле облоге. Треба напоменути да да бисте постигли добре резултате, морате бити стрпљиви.

3. Пилинг

Када се на површини коже појави глава бубуљице, не покушавајте да је истиснете. Уз помоћ паре, требало би да изађе сам. Наравно, биће неопходно уклонити његове остатке како би се спречило поновно зачепљење пора.

Након чишћења пора, можете прећи на меки пилинг. Ово ће помоћи у уклањању нечистоћа и мртвих ћелија коже.

4. Сода бикарбона

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Да ли сте знали да је сода бикарбона један од најефикаснијих лекова за уклањање слепих тачака? Упија вишак себума и помаже у уклањању нечистоћа са коже. Направите пасту од једнаких делова соде бикарбоне и воде и нанесите је на захваћено подручје. Након наношења, оставите да делује 20 минута, а затим исперите топлом водом.

5. Ставите паковање леда

Прочитајте још: Спречите ломљење, испуцале и оштећене власи: Уз помоћ ових пет савета коса ће вам изгледати лепше и здравије

Када су слепе бубуљице уклоњене, ставите ледени пакет да бисте смањили упалу. Обавезно умотајте облогу крпом како бисте спречили опекотине коже. Препоручује се наношење леда око 10 минута са кратким паузама. На тај начин ћемо избећи хипотермију подручја.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.