· · Komentari: 0

Sprečite lomljenje, ispucale i oštećene vlasi: Uz pomoć ovih pet saveta kosa će vam izgledati lepše i zdravije

Skoro svaka devojka pravi bar neku od ovih grešaka

1664885288_averie-woodard-4nulm-JUYFo-unsplash-1-.jpg
Foto: Unsplash

Kosa je prilično lomljiva, pogotovo kada je mokra. Možda jedna od najlošijih navika je kada još uvek vlažnu kosu vezujete u rep!

Kako se ispostavilo, to ni najmanje nije dobro rešenje. Ali, šta onda jeste?

1. Osušite kosu pre vezanja

Kosa je najkrhkija kada je mokra. Više se isteže prilikom vezanja, ali se i lomi i puca. Ako nemate vremena, fokusirajte se na to da osušite koren kose na mestu gde će biti vezana, a krajevi neka se sami osuše u repu.

Pročitajte još: Da li se vaša KOSA brzo masti? Isprobajte ovu TEHNIKU pranja, koja će doprineti većem VOLUMENU i zdravlju

2. Metalne kopče su vam najveći neprijatelji

Rešite se svih metalnih šnala i nabavite gumice za kosu od tkanine (manje se rastežu i nećete moći previše da zategnete rep) i silikonske gumice (one ne klize, pa ne morate da zatežete kosu).

3. Isprobajte drugačije frizure za teretanu

Znoj lomi kosu ako je prejako zavezana. Francuska pletenica će vam skloniti kosu i sprečiće lomljenje.

4. Svaki dan menjajte visinu konjskog repa

Idealno bi bilo da odmorite kosu i da je svaki drugi dan nosite spuštenu, ali prihvatljiva opcija je i da je vežete na različitim mestima: na vrhu glave, na potiljku…

Pročitajte još: Da li redovno PERETE ČETKE ZA kosu? Posle ovog snimka ćete DEFINITIVNO TO RADITI ČEŠĆE (VIDEO)

5. Nežno postupajte s kosom

Odvojite nekoliko sekundi vremena da odmotate gumicu umesto da je samo povučete s kose - tako ćete manje oštetiti kosu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.