· · Коментари: 0
ШИШКЕ

Пре него што ошишате шишке, поставите себи ових шест питања!

Чини се како шишке никада не излазе из моде. Одличан су избор ако желите да освежите своју фризуру, али њихово одржавање је мало теже него што сте мислили.

1613143031_Depositphotos_9082814_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Стога себи прво поставите следећих шест питања пре него што одлучите да их скратите.

Какве шишке желим? 

Ако не знате да ли желите да изгледате као Брижит Бардо или Руни Мара, онда нисте спремни за одлазак под маказе. 

Прочитајте још: Непогрешив рецепт за обнову КОСЕ: 6 састојака за здравију, лепшу и снажнију косу!

Имајте на уму какве тачно шишке желите пре него што одете код фризера. На пример, Селена Гомез имала је тачно одређену фризуру на памети када се одлучила за шишке. Она је хтела изглед инспириран 70-има. Хтела је да буду дуже и лепршавије, а то је управо сада и тренд, рекла је стилисткиња Мариса Марино.

Колико јаку и здраву косу имам?

Ако желите шишке усред лета, само се уверите у то да је ваша коса у добром стању, односно да је здрава. 

- Здрава је ако може добро да поднесе топлину и влагу - рекла је Марино. 

Прочитајте још: КОРЕЈСКА козметика наставља да диктира трендове: Ове савете морате следити у 2021. години

Ако није тако, прво се побрините да косу доведете у ред, а тек онда се одлучите за шишке.

Колико имам снаге ујутру? Колико сам уморна предвече?

Шишке треба неговати како би изгледале уредно. Размислите колико имате времена и воље за уређивање својих шишки ујутру, након теретане и пре вечерњег изласка. Морате имати на уму да шишке захтевају редовну бригу о фризури. 

Не можете их само оставити да природно стоје када се ујутру пробудите јер најчешће ”штрче”. Можда нису најбоља опција за оне девојке које се баш не замарују фризуром сваки дан.

Фото: Пиксабеј

Шаље ли вам ваша коса сигнал да је то лоша идеја?

Ако вам корен косе код чела природно иде мало високо према горе, онда морате бити пажљиви са шишкама. 

Прочитајте још: Научите од Швеђанки: Како се облачити када је минус? (ФОТО)

Највероватније вам никада нећете стајати онако како бисте ви то хтели или ће вам се увек раздвајати. Али боље је да то знате сада, пре него што буде прекасно. Нико не жели да буде девојка која стално ”петља” са својом фризуром.

Јесте ли спремни за дуготрајну везу?

Запамтите да морате да негујете своје шишке све време. Једном када будете спремни пустити шишке да порасту, сетите се да је то дуготрајан процес. 

Ако се удајете за неколико месеци или сте се у прошлости често жалили на своје фризуре након одласка фризеру, добро размислите јесте ли спремни за такав корак.

Прочитајте још: ШЛИЦ се вратио! Тренди СУКЊЕ који ће обележити пролеће и лето 2021.

Колико дуго већ желите своје шишке? Искрено?

Импулсивна и нагла одлука да ошишате шишке није увек најбољи избор. 

Дајте себи барем две седмице од прве помисли на шишке, па све до доласка код свог фризера.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.