· · Komentari: 0
ŠIŠKE

Pre nego što ošišate šiške, postavite sebi ovih šest pitanja!

Čini se kako šiške nikada ne izlaze iz mode. Odličan su izbor ako želite da osvežite svoju frizuru, ali njihovo održavanje je malo teže nego što ste mislili.

1613143031_Depositphotos_9082814_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Stoga sebi prvo postavite sledećih šest pitanja pre nego što odlučite da ih skratite.

Kakve šiške želim? 

Ako ne znate da li želite da izgledate kao Brižit Bardo ili Runi Mara, onda niste spremni za odlazak pod makaze. 

Pročitajte još: Nepogrešiv recept za obnovu KOSE: 6 sastojaka za zdraviju, lepšu i snažniju kosu!

Imajte na umu kakve tačno šiške želite pre nego što odete kod frizera. Na primer, Selena Gomez imala je tačno određenu frizuru na pameti kada se odlučila za šiške. Ona je htela izgled inspiriran 70-ima. Htela je da budu duže i lepršavije, a to je upravo sada i trend, rekla je stilistkinja Marisa Marino.

Koliko jaku i zdravu kosu imam?

Ako želite šiške usred leta, samo se uverite u to da je vaša kosa u dobrom stanju, odnosno da je zdrava. 

- Zdrava je ako može dobro da podnese toplinu i vlagu - rekla je Marino. 

Pročitajte još: KOREJSKA kozmetika nastavlja da diktira trendove: Ove savete morate slediti u 2021. godini

Ako nije tako, prvo se pobrinite da kosu dovedete u red, a tek onda se odlučite za šiške.

Koliko imam snage ujutru? Koliko sam umorna predveče?

Šiške treba negovati kako bi izgledale uredno. Razmislite koliko imate vremena i volje za uređivanje svojih šiški ujutru, nakon teretane i pre večernjeg izlaska. Morate imati na umu da šiške zahtevaju redovnu brigu o frizuri. 

Ne možete ih samo ostaviti da prirodno stoje kada se ujutru probudite jer najčešće ”štrče”. Možda nisu najbolja opcija za one devojke koje se baš ne zamaruju frizurom svaki dan.

Foto: Piksabej

Šalje li vam vaša kosa signal da je to loša ideja?

Ako vam koren kose kod čela prirodno ide malo visoko prema gore, onda morate biti pažljivi sa šiškama. 

Pročitajte još: Naučite od Šveđanki: Kako se oblačiti kada je minus? (FOTO)

Najverovatnije vam nikada nećete stajati onako kako biste vi to hteli ili će vam se uvek razdvajati. Ali bolje je da to znate sada, pre nego što bude prekasno. Niko ne želi da bude devojka koja stalno ”petlja” sa svojom frizurom.

Jeste li spremni za dugotrajnu vezu?

Zapamtite da morate da negujete svoje šiške sve vreme. Jednom kada budete spremni pustiti šiške da porastu, setite se da je to dugotrajan proces. 

Ako se udajete za nekoliko meseci ili ste se u prošlosti često žalili na svoje frizure nakon odlaska frizeru, dobro razmislite jeste li spremni za takav korak.

Pročitajte još: ŠLIC se vratio! Trendi SUKNJE koji će obeležiti proleće i leto 2021.

Koliko dugo već želite svoje šiške? Iskreno?

Impulsivna i nagla odluka da ošišate šiške nije uvek najbolji izbor. 

Dajte sebi barem dve sedmice od prve pomisli na šiške, pa sve do dolaska kod svog frizera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.