Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети за дуже трајање фарбане боје: Шест трикова који ће вам помоћи да се БОЈА КОСЕ не испере

Испробајте савете фризера

1673966801_Foto-Shutterstock-farbanje-kose.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Црна, плава, бакрена или можда ружичаста, данас 75 процената жена фарба косу и чињеница је да све оне желе да им сјајна боја остане што дуже без да стално трче у салон или купују фарбе за кућну употребну како би освежиле израстак.

Без обзира с којом сте бојом праменова изашли из фризерског салона, требало би да предузмете неке кораке како би она што дуже остала живахна, богата и онаква каква вам се свиђа. Фризери и стилисти косе наводе шест важних правила.

Немојте баш одмах опрати косу

Немојте опрати косу чим дођете кући из салона, причекајте два до три дана да боја добро „легне“ на власи и да се што више боје на њима задржи. Тако ћете спречити њено лако испирање.

Изаберите прави шампон

Није свеједно којим шампоном перете косу, стога немојте узети онај који вам први дође под руку. Офарбану косу перите шампоном намењеним управо за бојену косу, нарочито при првом прању након фарбања. То је правило број један желите ли да вам боја косе што дуже остане јака и сјајна.

Прескочите сулфате

Кад бирате шампон и регенератор, обратите пажњу и на састојке. Било би добро изабрати производе који не садрже сулфате, будући да та једињења скидају боју с косе. Осим тога, сулфати исушују косу, а на власима којима недостаје влаге боја брже бледи.

Прочитајте још: Ово су три погрешке КОМБИНАЦИЈЕ хране које потпуно УНИШТАВАЈУ КОЖУ

Перите косу млаком водом

Топла и врућа вода могу да нам пријају и опусте нас али кад је у питању прање косе, поготово оне фарбане, пажљивије бирајте температуру воде. Прање врућом водом, наиме, отвара кутикуле, тј. заштитне омотаче власи, омогућујући брже испирање боје. Супротно томе, млака или хладна вода затвара кутикуле, што погодује дужем одржавању боје и сјају косе, пише Глориа.хр.

Редовито наносите маску косу

Резултати бојења оштећене, суве и дехидриране косе могу бити прилично непредвидљиви. Стога, како бисте што дуже очували жељену боју косе, почните редовно да употребљавате маске за косу – оне подржавају здравље косе, а здрава коса боље држи боју и сјајнија је. Углавном се препоручује „маскирати“ косу једном недељно, а здравој обојеној коси требало би помоћи маском барем сваке друге недеље.

Заштита од топлоте

Стручњаци за косу предлажу употребу средстава за заштиту од топлоте, чак и ако сушите косу на ваздуху. Такви спрејови и препарати једноставно се наносе распршивањем и ефикасни су у заштити косе од спољних оштећења, чиме доприносе споријем скидању боје. Постоје производи за наношење на суву косу, на влажну, за коврџе, сушење на ваздуху…

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas