· · Коментари: 0
ФРИЗУРА

ШИШКЕ траже пажњу, ВРЕМЕ и негу: ТРИК како да буду савршене

Пут до савршених шишки је дуг, често праћен кајањем и сузама. Јер, када ви или фризер оманете по питању њихове дужине, поправке углавном нема.

1599327951_SISKE.png
Фото: Депозитфото

Решење је једино у чекању да коса порасте. Међутим, уз савете Марка Таунзенда, човека који брине о фризурама холивудских лепотица, убудуће можете да спречите катастрофу на вашој глави.

Пратите осам правила овог водича и дођите до шишки из снова, било да су коврџаве, потпуно равне, истањене...

Важно је да знате какав облик лица имате

Када дођете код фризера са фотографијом славне личности и захтевом да имате шишке као она, имајте на уму какав је облик вашег лица. Тако ће вам и очекивања бити реалистична.

Прочитајте још: БИКИНИ је прошлост, живео ДУБОКИ купаћи костим!

- Клијентима кажем да нацртају круг или квадрат, па да тај облик сенчењем претворе у овал. Захваљујући сенчењу може да се предвиди како ће шишке изгледати на вашем лицу, а на основу тога одабере се и стил шишања који ће вам најбоље пристајати.

Шишке Фото: Депозит
Ако вам је лице квадратног облика онда углове сеците.

Ако имате веома дуго лице или оно у облику срца, засенчите два горња лука, како бисте створили више овала - каже Таунзенд. - Ако је лице квадратног облика, онда сва четири угла испуните слојевима косе који уоквирују лице. Прво то урадим, јер се често догађа да клијенткиња мисли да има сасвим други облик лица.

Прочитајте још: Ово су ЧЕТИРИ најмодерније БОЈЕ КОСЕ за ПРЕДСTОЈЕЋУ СЕЗОНУ

Имајте на уму свој животни стил

Пре него што се определите за шишке, запитајте се да ли сте вољни да свакога дана утрошите одређено време на њихово стилизовање.

Да ли имате времена да их сређујете сваки дан?

- Ако имате коврџаву косу и желите шишке у виду завесе, биће вам потребно 15-20 минута сваког јутра да их осушите и доведете у жељено стање - упозорава Таунзенд.

Шишајте их редовно
Да ли шишке расту брже од остатка косе? Чини нам се да за свега неколико дана доспеју до трепавица. Како било, у зависности од њиховог стила и типа ваше косе, вероватно ћете морати да их скраћујете и проређујете на сваке две до три недеље.

Када да их сечете

Ако никада нисте били у потпуности задовољни изгледом шишки када напустите салон, запитајте се да ли их је фризер шишао када су биле суве. Како је влажна коса дужа од суве и сасвим равна, ако је исечете касније нећете имати простора за поправку уколико неки део "поскочи" и буде изгледао краће. Зато шишке стилизујте на жељени начин када су потпуно суве, па их тек потом сеците.

Прочитајте још: Угледајмо се на наше баке: Направите прелепе ЛОКНЕ уз помоћ ТРАКЕ ЗА КОСУ (ВИДЕО)

Шишке захтевају пажњу и време Фото: Депозит

Битан је и начин сушења

Због тога што се косе разликују по текстури и дебљини длаке, тешко је установити једну технику сушења. Нека правила, ипак, постоје. Када је реч о коврџавој, најбоље је да то чините дифузером, наставком за фен. А за све врсте, правило гласи - фен усмерите директно изнад шишки и сушите их равно надоле, уз помоћ наставка. На крају узмите округлу четку и мало обликујте крајеве. Друга метода је четкање праменова слева надесно, и обрнуто, попут брисача на колима, и то обичном четком ако не желите да буду потпуно равне.

Укротите чуперак
Свакоме ко има несташан чуперак који расте на страну како се њему прохте, Таунзенд саветује да у стилизовање шишки уврсти и четкицу потпуно истрошене и опране маскаре и да њоме прелази преко неукротивног дела све док га скроз не осуши.

Суви шампон је ваш најбољи пријатељ

- Увек стављам суви шампон преко лака за косу, јер лак улепи и споји длачице, док суви шампон помаже да их добро раздвојите - открива Таунзенд.

Сувом шампонском марамицом бришите шишке.

Постоји много врста сувог шампона. Одличан избор је и сува шампонска марамица којом само обришете шишке, а можете и да их четкате равном четком након што сте их испрскали сувим шампоном.

- Обожавам суви шампон, али да бисте постигли најбоље резултате морате да га наносите са веће раздаљине. На тај начин ћете, међутим, попрскати и цело лице.

Прочитајте још: Не постоје РУЖНИЈЕ панталоне, носиле су се 90-их и ВРАЋАЈУ се на улицу!

Шампонирајте само њих

Другог или трећег дана од прања, коса је идеална за прављење плетеница, коњских репова или таласа, али шишке вероватно нису "преживеле" тако дуго без прања. Ако је то случај, једноставно оперите само њих.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.