Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шминкање током лета: Уједначите тен уз мали трик

Током летњег периода ношење шминке може да буде напорно посебно уколико сте у покрету током већег дела дана

1654779796_model-g77a8ddbfd_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Многи даме се зато одлучују за минималну шминку. Уколико и ви желите да прибегнете овој методи и питате се шта би то било довољно, а да не морате да стављате пудер преко целог лица, одговор је коректор.

Прочитајте још: Како да скинете ГЕЛ ЛАК код куће? (ФОТО)

Почните са хидратизованом, заштићеном кожом

Ово је основно правило летње шминке. Ваша база треба да почне са СПФ, заштитним фактором. Уколико имате суву кожу ставите прво хидратантни серум или лагану хидратантну крему испод креме за сунчање, помоћи ће вам да кожа буде адекватно хидрирана током дана. Саветује се да све ово урадите неколико минута пре наношења коректора да бисте били сигурни да ће остати на месту.

Коректор који одговара вашој кожи

Коришћење коректора који је за нијансу светлији од тона ваше коже је одличан за осветљавање подочњака, али неће добро деловати ако се иначе не шминкате. Ваша кожа је вероватно неколико нијанси тамнија током лета, јер је ваше лице свакодневно више изложено сунчевим зрацима, што може да учини да пресветли коректор изгледа неравномерно. Користите коректор испод очију који одговара вашем тему током летњих месеци и додајте једну тачку светлијег коректора у унутрашње углове ока да бисте осветлили ово подручје.

Прочитајте још: Када почињемо да изгледамо старо? Ово су првих 7 знакова да је тело почело да "пропада"

Испод коректора користите коректор боје.

Уколико имате проблеме са подочњацима, пре наношења коректора нанесите онај у боји. Користите зелену да сакријете све црвене подтонове, наранџасту да додате топлину, жуту за светле тонове коже и љубичасту да додате хладнији тон и сакртијете плаве подочњаке. 

Флеке и ожиљци

Ако користите коректор да прикријете флеке или ожиљке од акни, постоји стратегија која ц́е помоц́и да то изгледа много природније. Прво нанесите мало пудера на то подручје, а затим нанесите на малу количину коректора, оставите да се осуши, а затим изблендајте, пише Тхе Лист.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas