Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интервју

СУЗАНА ПЕРИЋ за Магазин Новости о најновијим трендовима: "Ове сезоне додала бих мало модне класике"

Сузана Перић поједноставила нам је модне трендове и дала сјајане савете о томе како да их понесемо на најбољи начин.

1636373027_Untitled.jpg
Фото: Андреј Дамјановић
Oglas

Ако се питате шта ћемо то да облачимо у наредном периоду и како да уклопимо оно што нам је мода пружила ове сезоне, пронашли смо одговоре.

Разговарали смо са женом која из сезоне у сезону ствара моду - Сузаном Перић.

Сузана за Магазин Новости говори о томе како да носимо тако популарне звонасте ногавице и све нове трендове који нам се допадају, а можда нисмо знали како да их понесемо:

  • Моду сврставамо у уметност. Где или у чему ви проналазите инспирацију за нове колекције из сезоне у сезону?

- У свему сто ме окружује! Не заборавите, мода може бити индустријска ствар, али може бити и уметност. Све зависи од тога како јој приступите. Уметник је незамислив без богатог унутрашњег света и зато инспирацију може пронаћи било где. У својим мислима, унутрашњим преиспитивањима, у другим људима, у музици, у атмосфери града, у тишини ноћи

  • Бројни "стари трендови" из 80-их и 90-их година прошлог века вратили су се током ове године. Шта сте Ви посебно желели да поново почнете да виђате на улицама?

- Слободу! Нема стила без слободе, без храбрости да се буде свој. Осамдесете су биле доба зенита поп културе једне генерације, ништа им није могло стати на пут и све је било дозвољено. Деведесете су донеле нијансу елеганције и дистанцирале се од “модног лудила” претходне деценије. Такође, током деведесетих акценат је пребачен на тело. Волела бих да се врати масивни, упадљиви аксесоар осамсесетих и оштра геометрија (деколте, корсет, шлиц) деведесетих

  • Многе жене су једва дочекале да уске ногавице замене широким, далеко удобнијим, а можемо их видети и у Вашој колекцији. Како да их носимо ове сезоне?

- Са што више ноншаланције. Додајте им "оверсизед" горњи део или сако који прати сулету. Допуните их блузом од лаких материјала или полуролком.

  • Када смо поменули широке ногавице, не можемо да не поменемо оне звонасте, нови тренд за који смо мислили да и неће тако брзо да се врати. Није их лако комбиновати са остатком гардеробе, а да изгледа добро и модерно. Како да их носимо и да ли неко треба да их ипак избегава?

- Прво, немојте погрешити са избором обуће. Потпетица би требало да буде нижа осим уколико није реч о елагантном вечерњем издању. Ако су панталоне, звонасте горњи део мора имати мирнију, једноставнију форму. Пазите на изглед целокупне силуете како би све било у складу. Лично, у цасуал варијантама уз такве панталоне бих носила дуге, широке џемпере и оверсизед сакое.

  • Свака жена бар једном није знала ста да обуче, ста ви радите у тим моментима?

- Седнем, размислим о томе какав утисак желим да оставим и спојим комаде које сам носила раније, али никада заједно.

Ове сезоне додала бих мало модне класике. Шешир!
  •  Модом је у последње време завладао тренд спајања на први поглед неспојивих боја, па тако виђамо комбинације розе и нарандзасте, плаве и црвене... Колико је важно да ипак мало искочимо из оквира устаљене моде и поиграмо се са дневним комбинацијама и бојама? И како да их понесемо на прави начин?

- Нема правог нацина. Ако хоћете да се играте, играјте се. Засто желите да други постављају правила ваше игре? Па иако погршите, није страшно. Тако се напредује. Волим варијанту “цолир блоцкинга” када је пун тон једне интензивне боје допуњен њеним “ублаженим” супротним тоновома.

  • Шта би свака од нас требало да има у ормарима за предстојећу зиму?

- Добар капут. Чизме које задовољавају различите модне кодове. Ове сезоне додала бих мало модне класике. Дакле, сешир

  • "Спаваћица хаљине"? Врло лако на граници између фине женствености и лошег укуса уколико их не понесемо добро. Како да их комбинујемо и изгледамо одлично?

- Допуните их упечатљивим каишем, јер су оне саме по себи једноставне. Обуците формалнији горњи део (сако, џемпер на раскопчавање), изаберите ефектну, а не “ападрапа” обућу.

  • Којим класицима моде остајте верни и проткате их кроз сваку нову колекцију?

- Осцара де ла Ренту, Диане вон Фурстенберг, мало елеганције Миуцца Прааде. Инспиришу ме, али само на тај нацчн да дођем до својих идеја на основу њихове модне поетике.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas