Oglas
· · Komentari: 0
intervju

SUZANA PERIĆ za Magazin Novosti o najnovijim trendovima: "Ove sezone dodala bih malo modne klasike"

Suzana Perić pojednostavila nam je modne trendove i dala sjajane savete o tome kako da ih ponesemo na najbolji način.

1636373027_Untitled.jpg
Foto: Andrej Damjanović
Oglas

Ako se pitate šta ćemo to da oblačimo u narednom periodu i kako da uklopimo ono što nam je moda pružila ove sezone, pronašli smo odgovore.

Razgovarali smo sa ženom koja iz sezone u sezonu stvara modu - Suzanom Perić.

Suzana za Magazin Novosti govori o tome kako da nosimo tako popularne zvonaste nogavice i sve nove trendove koji nam se dopadaju, a možda nismo znali kako da ih ponesemo:

  • Modu svrstavamo u umetnost. Gde ili u čemu vi pronalazite inspiraciju za nove kolekcije iz sezone u sezonu?

- U svemu sto me okružuje! Ne zaboravite, moda može biti industrijska stvar, ali može biti i umetnost. Sve zavisi od toga kako joj pristupite. Umetnik je nezamisliv bez bogatog unutrašnjeg sveta i zato inspiraciju može pronaći bilo gde. U svojim mislima, unutrašnjim preispitivanjima, u drugim ljudima, u muzici, u atmosferi grada, u tišini noći

  • Brojni "stari trendovi" iz 80-ih i 90-ih godina prošlog veka vratili su se tokom ove godine. Šta ste Vi posebno želeli da ponovo počnete da viđate na ulicama?

- Slobodu! Nema stila bez slobode, bez hrabrosti da se bude svoj. Osamdesete su bile doba zenita pop kulture jedne generacije, ništa im nije moglo stati na put i sve je bilo dozvoljeno. Devedesete su donele nijansu elegancije i distancirale se od “modnog ludila” prethodne decenije. Takođe, tokom devedesetih akcenat je prebačen na telo. Volela bih da se vrati masivni, upadljivi aksesoar osamsesetih i oštra geometrija (dekolte, korset, šlic) devedesetih

  • Mnoge žene su jedva dočekale da uske nogavice zamene širokim, daleko udobnijim, a možemo ih videti i u Vašoj kolekciji. Kako da ih nosimo ove sezone?

- Sa što više nonšalancije. Dodajte im "oversized" gornji deo ili sako koji prati suletu. Dopunite ih bluzom od lakih materijala ili polurolkom.

  • Kada smo pomenuli široke nogavice, ne možemo da ne pomenemo one zvonaste, novi trend za koji smo mislili da i neće tako brzo da se vrati. Nije ih lako kombinovati sa ostatkom garderobe, a da izgleda dobro i moderno. Kako da ih nosimo i da li neko treba da ih ipak izbegava?

- Prvo, nemojte pogrešiti sa izborom obuće. Potpetica bi trebalo da bude niža osim ukoliko nije reč o elagantnom večernjem izdanju. Ako su pantalone, zvonaste gornji deo mora imati mirniju, jednostavniju formu. Pazite na izgled celokupne siluete kako bi sve bilo u skladu. Lično, u casual varijantama uz takve pantalone bih nosila duge, široke džempere i oversized sakoe.

  • Svaka žena bar jednom nije znala sta da obuče, sta vi radite u tim momentima?

- Sednem, razmislim o tome kakav utisak želim da ostavim i spojim komade koje sam nosila ranije, ali nikada zajedno.

Ove sezone dodala bih malo modne klasike. Šešir!
  •  Modom je u poslednje vreme zavladao trend spajanja na prvi pogled nespojivih boja, pa tako viđamo kombinacije roze i narandzaste, plave i crvene... Koliko je važno da ipak malo iskočimo iz okvira ustaljene mode i poigramo se sa dnevnim kombinacijama i bojama? I kako da ih ponesemo na pravi način?

- Nema pravog nacina. Ako hoćete da se igrate, igrajte se. Zasto želite da drugi postavljaju pravila vaše igre? Pa iako pogršite, nije strašno. Tako se napreduje. Volim varijantu “colir blockinga” kada je pun ton jedne intenzivne boje dopunjen njenim “ublaženim” suprotnim tonovoma.

  • Šta bi svaka od nas trebalo da ima u ormarima za predstojeću zimu?

- Dobar kaput. Čizme koje zadovoljavaju različite modne kodove. Ove sezone dodala bih malo modne klasike. Dakle, sešir

  • "Spavaćica haljine"? Vrlo lako na granici između fine ženstvenosti i lošeg ukusa ukoliko ih ne ponesemo dobro. Kako da ih kombinujemo i izgledamo odlično?

- Dopunite ih upečatljivim kaišem, jer su one same po sebi jednostavne. Obucite formalniji gornji deo (sako, džemper na raskopčavanje), izaberite efektnu, a ne “apadrapa” obuću.

  • Kojim klasicima mode ostajte verni i protkate ih kroz svaku novu kolekciju?

- Oscara de la Rentu, Diane von Furstenberg, malo elegancije Miucca Praade. Inspirišu me, ali samo na taj nacčn da dođem do svojih ideja na osnovu njihove modne poetike.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas