Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ главна правила одређују ОБЛИК ОБРВА: Потребна вам је само оловка

Дешава се да носимо облик обрва који заправо не иде уз наше лице.

1647367600_people-g469eb99f5_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Каква год да је мода, облик обрва је веома важан детаљ јер погрешан избор може да вам промени израз лица. Стил бирајте саме зато што обрве могу тако да се среде да изгледају као природне, да буду пуне, танке, лежерне или прецизно дефинисане... Њима можете да истакнете очи, нагласите свако расположење, жеље, емоције.

Прочитајте још: Мучи вас кашаљ и запушен нос? СПЕЦИЈАЛИСТА ОРЛ објашњава како да се решите проблема

На четвртастом лицу избегавајте наглашен лук са шпицем да вам лице не би деловало још оштрије. Округлом лицу одговарају обрве са високо постављеним луком јер имају оштрији угао од других облика, а пожељно је да буду средње густине. Издужено лице треба визуелно учинити ширим што се постиже продужавањем обрва ка ивичним деловима лица. Обрве на срцоликом лицу требало би да буду дискретне. Немојте превише да их истичете да не би скретале пажњу, боље нека буду уредне и тање.

Најскладнијем, овалном лицу пристаје скоро сваки облик обрва. Без обзира на то какве су вам црте лица, постоје три правила у техници обликовања обрва:

1. Унутрашњи крај обрве треба да буде у равни са унутрашњим углом ока и врхом ноздрве.

2. Средишњи део обрве мора да буде у равни са зеницом ока и врхом ноздрве.

3. Спољашњи крај обрве по правилу треба да буде у равни са спољашњим углом ока и врхом ноздрве.

Прочитајте још: СЈАЈАН ШМИНКЕРСКИ ТРИК ИЛИ ПРЕВАРА? Када се нашминка, изгледа 20 ГОДИНА МЛАЂЕ и многи је осуђују због тога (ФОТО/ВИДЕО)

Тамнокосим дамама обрве треба да буду за нијансу-две светлије од косе, а уколико сте плавуша – нека буду за нијансу-две тамније. Обрве никада немојте превише да стањите јер такав облик даје лицу преозбиљан, чак строг изглед. При дефинисању, прво их осенчите оловком са прецизним врхом, евентуалне празнине попуните и уједначите боју и на крају их рашчешљајте четкицом.

БОНУС ВИДЕО

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas