Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три ПРИРОДНЕ маске за КОСУ: Главни састојак су ЈАЈА - могу вам помоћи да опоравите оштећене власи

Испробајте природне маске за косу од неколико састојака које можете направити код куће

1703509508_Foto-Shutterstock-maska-za-kosu-od-jaja.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Маске за косу од јаја спадају у једне од најстаријих традиционалних ритуала за негу косе који се и данас примењују. За јаја кажу да јачају влас косе и да помажу у очувању здравља.

Стручњаци са сајта  ЦаТине. ро нам откривају да постоје неколико маски за косу од јаја које можете да испробате код куће. Хидрирају косу и богате су протеинима и биотином које хране штећене крајеве, спречавају ломљење и помажу у раст косе.

Маска са јајима, алое вером и маслиновим уљем

Свесни смо многих предности алое вере за кожу и здравље, али да ли сте знали да она такође може да пружи бројне предности за негу косе . Алое вера делује као одлично средство за јачање косе. Њена повезаност са маслиновим уљем јача текстуру косе. Маслиново уље можете да замените и уљем јојобе ако имате масну косу.

Припрема: Додајте 2-3 кашике жуманца и 4-5 кашика алое вере. Загрејте 1 кашику маслиновог уља 10 секунди пре него што га помешате са осталим састојцима. Нанесите на целу косу, почевши од корена. Оставите да делује 30 минута и исперите хладном водом.

Маска са јајетом, бананама и медом

Ова маска за косу ће вам помоћи да смањите оштећеност косе. Док јаје храни косу протеинима, банана и мед побољшавају хидрираност. Маслиново уље и млеко даће јој снагу и сјај који недостају вашим оштећеним праменовима. За најбоље резултате нанесите ову маску два или три пута недељно.

Припрема: За маску је потребно 1 јаје, 1 згњечена банана, 3 кашике млекаи 5 кашика маслиновог уља. Све састојке добро измешајте док се не сједине. Нежно утрљајте маску на кожу главе и косу. Оставите да делује сат времена и исперите.

Маска са јајетом, кокосовим уљем и бадемовим уљем

Да ли имате суву косу? Испробајте ову природну маску за косу и добићете све што вам је потребно. И бадемово и кокосово уље имају својства која могу опоравити суву косу. 

Припрема: Узмите чинију и сипајте 4-5 кашика бадемовог млека, 3-4 кашике беланаца и 1-2 кашике кокосовог уља. Све састојке добро промешајте и нежно нанесите маску на косу и кожу главе. Након тога исперите косу мало хладнијом водом. Немојте да користите регенератор. Да бисте видели резултате користите маску три пута недељно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas