Oglas
· · Komentari: 0

Tri PRIRODNE maske za KOSU: Glavni sastojak su JAJA - mogu vam pomoći da oporavite oštećene vlasi

Isprobajte prirodne maske za kosu od nekoliko sastojaka koje možete napraviti kod kuće

1703509508_Foto-Shutterstock-maska-za-kosu-od-jaja.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Maske za kosu od jaja spadaju u jedne od najstarijih tradicionalnih rituala za negu kose koji se i danas primenjuju. Za jaja kažu da jačaju vlas kose i da pomažu u očuvanju zdravlja.

Stručnjaci sa sajta  CaTine. ro nam otkrivaju da postoje nekoliko maski za kosu od jaja koje možete da isprobate kod kuće. Hidriraju kosu i bogate su proteinima i biotinom koje hrane štećene krajeve, sprečavaju lomljenje i pomažu u rast kose.

Maska sa jajima, aloe verom i maslinovim uljem

Svesni smo mnogih prednosti aloe vere za kožu i zdravlje, ali da li ste znali da ona takođe može da pruži brojne prednosti za negu kose . Aloe vera deluje kao odlično sredstvo za jačanje kose. NJena povezanost sa maslinovim uljem jača teksturu kose. Maslinovo ulje možete da zamenite i uljem jojobe ako imate masnu kosu.

Priprema: Dodajte 2-3 kašike žumanca i 4-5 kašika aloe vere. Zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja 10 sekundi pre nego što ga pomešate sa ostalim sastojcima. Nanesite na celu kosu, počevši od korena. Ostavite da deluje 30 minuta i isperite hladnom vodom.

Maska sa jajetom, bananama i medom

Ova maska za kosu će vam pomoći da smanjite oštećenost kose. Dok jaje hrani kosu proteinima, banana i med poboljšavaju hidriranost. Maslinovo ulje i mleko daće joj snagu i sjaj koji nedostaju vašim oštećenim pramenovima. Za najbolje rezultate nanesite ovu masku dva ili tri puta nedeljno.

Priprema: Za masku je potrebno 1 jaje, 1 zgnječena banana, 3 kašike mlekai 5 kašika maslinovog ulja. Sve sastojke dobro izmešajte dok se ne sjedine. Nežno utrljajte masku na kožu glave i kosu. Ostavite da deluje sat vremena i isperite.

Maska sa jajetom, kokosovim uljem i bademovim uljem

Da li imate suvu kosu? Isprobajte ovu prirodnu masku za kosu i dobićete sve što vam je potrebno. I bademovo i kokosovo ulje imaju svojstva koja mogu oporaviti suvu kosu. 

Priprema: Uzmite činiju i sipajte 4-5 kašika bademovog mleka, 3-4 kašike belanaca i 1-2 kašike kokosovog ulja. Sve sastojke dobro promešajte i nežno nanesite masku na kosu i kožu glave. Nakon toga isperite kosu malo hladnijom vodom. Nemojte da koristite regenerator. Da biste videli rezultate koristite masku tri puta nedeljno.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas