Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ савета за бржи РАСТ косе: Испробајте технике које вам могу помоћи у томе

Ваша коса ће бити јача, дужа, а поспешићете њен волумен

1664288628_pexels-bennie-lukas-bester-1159334.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Дуга, здрава и сјајна коса сан је готово сваке жене, због чега многе посежу за разноразним "брзим" решењима. Међутим, уколико заиста желите да ваша коса брже расте, битно је да знате да инстант решења не постоје, те да је кључ, на првом месту, правилна нега.

Ипак, наравно да постоје начини да ваше власиште опоравите за кратко време и самим тим, ојачате косу и поспешите волумен.

Избегавајте топле уређаје за стилизовање косе

Заиста није само фраза, професионални фризери потврђују да топле пресе за обликовање косе исушују власи и оне временом почињу да се ломе, тако да ваша коса из месеца у месец постаје краћа.

Уколико свакодневно обликујемо косу пресама имаћемо беспрекорну фризуру али ћемо уништити колаген у власима тако да оне почну да испадају из корена, наша коса се нагло проређује и потребно је две до три године да се опорави и изнова добије природан волумен.

Прочитајте још: Сакријте израстак до СЛЕДЕЋЕГ ФАРБАЊА: Два корисна трика у зависности да ли имате светлију или тамнију косу

Масажа темена главе

Приликом прања косе можете поспешити циркулацију тако да до корена власи дође више крви која је обогаћена кисеоником и храњивим материјама, корен ће упити неопходну количину витамина и минерала а ваша коса постепено постати јача, дужа и гушћа.

Масажа се врши врховима прстију односно јагодицама којим кружите по темену главе, опуштајућа је за цело тело и обично је фризери изводе у козметичким салонима. Можете је извршити код куће, потребно је издвојити десетак минута.

Помоћићете коси да добије додатне храњиве материје ако је перете топлом водом, вода не треба да буде врућа већ млака како би циркулација остала уравнотежена. Млака вода прија власима док их врућа у потпуности исушује.

Рицинусово уље

Моћ природних уља добро нам је позната али како би подстакли раст косе користимо рицинусово уље. Богато је аминокиселинама и витамином Е који подстиче регенерацију длаке али и хидрира само теме главе, неутралишући перут и подстичући раст нових власи.

Све што требате да урадите је да умасирате рицинусово уље у само теме главе и корен косе, а затим преспавате и у јутарњим часовима оперете косу. Предлажемо вам да ову рутину неге спроводите два пута недељно и у свега два до три месеца приметићете да је ваша коса бујнија и да брже расте.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas