Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Коса вам споро расте? Ово би могли да буду разлози

Многе даме сањају дугачку, неговану косу

1698589031_shutterstock_1654341769-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стално примењујете маске за косу, шишате и одржавате косу редовно, али још увек нисте задовољни резултатима и дужином ваше косе.

Знамо тај осец́ај. Неке корисне и добре ствари за вашу косу понекад могу имати супротан ефекат. Ево 5 грешака које вас спречавају да имате дугу и здраву косу:

1. Недостатак гвожђа

Ако имате недостатак гвожђа, једите више храну богату гвожђем као што су пилетина, говедина, ораси и лиснато зелено поврц́е.

2. Недостатак сна

Можда звучи неповезано, али недостатак сна може да закомпликује ваше здравље и остави последице на вашу косу и кожу. Имате право да спавате 8 сати и искористите га!

3. Често скраћујете косу

Сигурно сте чули да ако желите да имате здраву косу, морате да је шишате једном у 3-6 месеци. Запамтите, није свака длака иста. Изузетно је важно да се скрате крајеви с времена на време, али не превише често. Обратите пажњу колико ваша коса расте за 6 месеци и ви ц́ете знати колико вам је потребно да скратите да се одржи жељена дужина.

4. Стрес

Ако сте стално под стресом, осец́ате анксиозност и под притиском сте, то ц́е утицати на вашу косу. Не само да ц́е успорити раст косе, већ такође може да изазове губитак косе. Смирите свој ум и живце и започните дан са осмехом!

5. Можда користите погрешне и јефтине производе за косу

Нега косе је много важнија од одласка у фризерске салоне. Нанесите маску регенеративно барем једном недељно и уверите се да то постане ваша рутина. Замените металне чешљеве са четкама од природних материјала. И најважније, не штедите свој новац и купите квалитетан шампон и регенератор.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas