Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трикови уз које ће вам ШМИНКА остати дуже на лицу: Први корак многи прескачу

Како да вам шминка остане дуже на лицу...

1705670982_shutterstock_2140128415-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Вероватно вам се некад десило да шминка, коју сте ујутру ставили на лице, "нестане" или се потпуно размаже након неколико сати. Сав труд који сте употребили да бисте изгледали савршено се избрисао, а ви сте на крају опет изгледали као да ништа нисте урадили.

Зато вам препоручујемо да прочитате наше савете који ће вам сигурно помоћи да станете на пут овом проблему. Од сада нећете морати превише да се бринете о вашој шминци, јер ће она бити ту, као и пре неколико сати када сте је први пут нанели.

1. Урадите пилинг коже

Лагано уклоните мртве ћелије са коже лица уз помоћ рукавице или неке друге мекане тканине и препарата за пилинг.

2. Затим нанесите хидратантну крему

Да се не бисте нашли у ситуацији да вам се кожа љушти заједно са пудером, али и да бисте је довољно нахранили након пилинга - намажите је са хидратантном кремом која има лагану формулу - чак и ако имате масну кожу. Након наношења креме, сачекајте пар минута да је кожа потпуно упије.

3. Прајмер

Ако желите да вам шминка заиста траје дуго, онда је потребно да искористите прајмер. Прајмер ће пудеру додати функцију заштитне баријере, па када вам кожа постане сува или маснија у току дана, неће дозволити да вам се све "истопи".

4. Проверите пудер

Формуле без уља трају дуже када се ставе на лице, али ако је ваше лице суво, најбоље је да употребите пудер који има хидратантно својство. Значу, увек бирајте течни или кремасти пудер, како бисте избегли стварање флека.

5. Користите два руменила

Ова техника се зове "сендвич" - када нанесете кремасто руменило пре, а руменило у праху после наношења пудера. На овај начин ћете боју одржати на месту током целог дана. Најбоље је да употрбите једно руменило у наранџастој нијанси, а друго у розе, како бисте створили ефекат природног руменила.

6. Слојевито наносите кармин

За усне на којима ће и даље бити боје након испијања кафе, морате да створите чврсту боју у слојевима. За ово ће вам бити потребни пудер у камену, кармин и оловка у сличној боји. Прво нанесите мало пудера у камену преко усана, а затим уоквирите спољне линије усана оловком. Оловком такође попуните целе усне, а затим на самом крају нанесите кармин.

7. Сенку стављајте преко ајлајнера

Како би вам савршено исцртана линија на капцима стајала цео дан, преко ње ставите мало сенке која ће фиксирати ајлајнер.

8. Користите водоотпорну маскару

То је најбољи начин да избегнете "ракунских очију" услед скидања маскаре. Ако вам водоотпорна маскара превише исушује трепавице, стављајте је као завршни прелаз, преко класичне маскаре коју иначе користите.

9. Фиксирајте шминку

Увек фиксирајте на крају шминку - спрејем за фиксирањем или пудером у праху. Ово ће створити баријеру између базе-пудера и спољних утицаја, па ће главни део шминке трајати дуже на вашем лицу.

10. Не дирајте лице рукама

Вероватно то несвесно радите, али током дана сигурно додирујете лице из различитих разлога. Али, управо то дирање лица може уклонити већи део шминке и покварити вам изглед. Мало се усресредите на своје покрете и контролишите руке.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas