Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
БОТОКС

Убризгавају у ЛИЦЕ опасан БИОЛОШКИ ОТРОВ, па питају: Када ће престати ЦРВЕНИЛО?

Када се одлуче да "бришу" боре или затежу опуштене делове лица, ботоксом или хијалуроном, сви размишљају да ли ће ефекат бити баш какав желе и и колико ће дуго трајати.

1603197352_Depositphotos_45158385_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Мало ко се запита шта се даље дешава са овим једињењима у организму. Лекари тврде да она могу да склизну до различитих органа и направе здравствени проблем, али се такви случајеви у пракси, ипак, не срећу често.

Професор Станиша Стоиљковић са Технолошког факултета у Лесковцу, каже да ботокс убризган у лице, може да доспе било где у тело. Најдрастичнија могућност је да паралише мишиће грла и грудног коша, и тада не може ни да се дише, ни да се гута.

Прочитајте још: Доктор ИГОР: Близу смо проналаска ДВА ЛЕКА против КАНЦЕРА ПЛУЋА! Тестови чекају ВАКЦИНУ против КОРОНЕ

- Пацијенти су најчешће оптерећени тиме колико дуго ће због примене инјекција да имају црвенило, модрице, оток и бол - каже професор Стоиљковић.

Ботокс је најјачи биолошки отров...
А, хијалурон?
Хијалурон је знатно безбеднији, али примера ради проблем може да настане када оболела јетра не успева да преради вишак ове киселине.

Међутим, ова питања немају везе са ботоксом и хијалуроном, већ само са техником њиховог убризгавања. Ботоксом је он један од најјачих биолошких отрова. Његова токсичност може да доведе до последица и на деловима тела који су удаљени од места убризгавања.

Прочитајте још: Овај ТОКСИН многи убризгавају у себе, а само два килограма може да УНИШТИ ЧОВЕЧАНСТВО

- Ширењем ефеката токсина може доћи до симптома као што су губитак снаге и слабост мишића целог тела, двоструког или замагљеног вида, парализе очних капака, промуклости или промена, па чак и губитка гласа, проблема са изговарањем речи, немогућности контроле мокрења - каже др Стоиљковић.

Ефекти ботокса су кратки!
Ефекти ботокса, када се примењује у сврху подмлађивања, обично трају од три до шест месеци, док негативан утицај на здравље може да буде дуготрајан.
Највећи проблем је када ботокс паралише мишиће!

- Проблеми са ботоксом могу да настану сатима, данима или месецима после примања инјекције - каже професор Стоиљковић. - Највећи проблем је када овај токсин паралише мишиће који учествују у дисању и гутању.

Прочитајте још: Како наносите крему на лице? Уколико то чините на ПОГРЕШАН НАЧИН, можете ОШТЕТИТИ КОЖУ

Дакле, без обзира на то што је ботокс убризган под кожу лица он путем нервних импулса може да стигне и до нерава који се налазе у околини мишића грудног коша и врата. Негативни ефекти ботокса укључују и појаву сувоће уста, умора, главобоље, бола у врату, а није искључена ни алергијска реакција.

Опасност од хијелурона
- Код људи са оболелом јетром хијалуронска киселина не може да се преради, па се нагомилава у крви. Зато се испитивањем нивоа хијалуронске киселине у серуму може одредити стадијум фиброзе јетре - каже професор Стоиљковић.
Хијелурон је безбеднији

За разлику од ботокса, хијалурон је много безбеднији, јер се природно налази у организму. Уз то, хијалурон није отров, већ сложени шећер.

- Код људи је хијалуронска киселина најзаступљенија у кожи - каже наш саговорник. - Она се налази у очној јабучици, пупчаној врпци, зглобној течности...

Прочитајте још: Жене се све чешће одлучују за царски рез, а ОВО СУ РАЗЛОЗИ због чега је то ПОГРЕШНО!

Хијалуронска киселина је природни линеарни полисахарид, који се широко користи у биомедицинском пољу, јер је биокомпатибилан, биоразградив, нетоксичан и не ремети имунитет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas