Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАУКА

Доктор ИГОР: Близу смо проналаска ДВА ЛЕКА против КАНЦЕРА ПЛУЋА! Тестови чекају ВАКЦИНУ против КОРОНЕ

Проф. др Игор Штагљар, молекуларни биолог који ради у Торонту део је тима научника који раде на проналаску два лека који ће бити драгоцена помоћ у лечењу карцинома плућа.

1602669132_Super.png
Фото: screenshot K1
Oglas

 Професор се укључио у емисију "Кец на једанаест" на К1 телевизији и рекао да је највећа пошаст у Србији - цигарета!

Највећи здравствени проблем Србије су цигарете!

- У Србији огроман број људи пуши, а свака цигарета доказано смањује живот за осам минута. Пушење је први узрочник канцера. На Балкану се много пуши, у свим земљама - истиче др Штагљар.

Прочитајте још: РУСКИ ЛЕКАРИ пронашли ЛЕК ЗА КОРОНУ?! Одобрен антивирусни лек Коронавир

Када бисте у Канади у затвореном простору запалили цигарету, у року од неколико минута бисте имали лисице на рукама, завршили би у затвору и платили казну!

Лек против канцера не тестирамо због короне!

- Близу смо проналаска два лека против најучесталије врсте канцера плућа. Чекамо вакцину против ковида и да се живот након тога врати у нормалу како бисмо могли да тестирамо људе, јер су сва клиничка истраживања у Канади обустављена. Чак 57.000 операција у Торонту је било отказано током изолације, и страхујем да ћемо имати онколошку пандемију након ове јер су операције одлагане - објашњава др Штагљар.

Прочитајте још: НЕ ИГНОРИШИТЕ потребу за МОКРЕЊЕМ, озбиљно нарушавате здравље

Обичан грип?
Око 400.000 људи годишње умре од грипа, али вакцина против грипа штити око 57 одсто људи! Грип је веома опасан, али треба имати на уму да је смртност вируса грипа 0,1, а тренутна смртност короне у свету - 3,2 одсто - каже доктор.

Професор је истакао да ћемо дефинитивно до краја 2021. године морати овако да живимо, у складу са противепидемијским мерама.

Вакцина је једини спас, а на пролеће ће их бити 10!

- Једино ће вакцина да нас спасе, јер вирус неће ишчезнути. Ово је куга 21. века. Биће доступна у свим земљама почетком следеће године и мора вакцинисати око 60 одсто популације како се вирус не би експоненцијално ширио у популацији - истиче др Штагљар.

Тренутно је десетак вакцина у трећој и најважнијој фази тестирања.
 Прочитајте још: У јеку смо АЛЕГИЈА, како да се ЗАШТИТИМО и побољшамо дан

Доктор препоручује вакцинисање против сезонског грипа.

- Видећете шта ће се дешавати, људи ће почети да кашљу и кијају, успаничиће се, па ће похрлити у домове здравља. Ако се доста људи вакцинише, смањиће могућност да добију и грип и корону, а преживљавање у том случају је веома упитно - закључује др Штагљар.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas