· · Коментари: 0
лепота

УЉЕ које би требало да нанесемо на косу пре топлотног стилизовања: Одржите је здравом и сјајном

Честа дилема је како најисправније да користимо уређаје за косу који испуштају топлоту, као што су преса, фигаро и фен, а да је не штетимо?

1650437775_profimedia-0309063845.jpg
Фото: Профимедиа

Окружење и променљиво време дефинитивно могу да наруше изглед праменова, али ништа тако не штети коси као поновљена употреба топлоте. Међутим, стручњаци за негу косе истичу да арганово уље може да буде управо оно што нам је потребно како би се очувало здравље косе упркос топлотном обликовању.

Прочитајте још: "Изгледа тако стварно": Девојка поделила ТРИК за продужавање трепавица и одушевила кориснике друштвених мрежа

Шта је арганово уље?

Арганово уље је пореклом из Марока, а прича о томе како се прави је прилично интересантна. Уље се екстрахује из плода аргановог дрвета. Унутар плода налазе се зрна која личе на бадеме, а која треба да се одвоје.

Како арганово уље штити косу од топлоте?

Ако сте осетили оштар мирис косе који "гори" испод пресе или фигара, то је знак да оштец́ујете фоликуле длаке. То морамо да избегнемо, а ту ступа арганово уље.

Када загрејете косу, интензивно висока температура узрокује оштец́ење и опекотине ваше косе, тако да је један трик да заштитите косу аргановим уљем. Арганово уље има високу тачку горења, па ће тако да вам заштити и косу. пиште Тхе Лист.

Прочитајте још: БЕЗОБРАЗЛУК! Девојка поручила ЦРНУ ВЕНЧАНИЦУ на Интернету за 5.000 динара, оно што је стигло ју је ОСТАВИЛО У ШОКУ (ФОТО)

Наношење аргановог уља може да помогне да се фоликули длаке поставе да остану влажни. Фоликули који су добро храњени нису само флексибилнији и прилагодљивији, вец́ боље реагују на оштре факторе попут топлоте, временских прилика и утицаја околине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.