Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 ствари које ће потпуно трансформисати дневни боравак

Освежите свој животни простор.

1632827259_living-room-2583032_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Дневна соба је простор у коме укућани највише бораве и важно је то буде пријатан простор и да је по мери и укусу укућана који у њему највише бораве. У ситуацијама када задовољство тренутним стањем није потпуно, комплетно преуређење дневног боравка може да буде захтевно што по питању временских улагања, што и финансијских. Ипак, постоје ставке које имају тај потенцијал да могу у потпуности да промене изглед дневног боравка. У наставку ће бити представљене три такве ставке. 

1. прва станица - продаја тепиха

Теписи повезују сав намештај и декорацију у дневном боравку и сами по себи представљају најгломазнији додатак за декорацију. Самим тим, промена постојећег или уношење новог тепиха у простор може да трансформише читав дневни боравак. 

Када се бира тепих, најпре би требало да се поведе рачуна о димензијама. Најпре би требало да се одреде димензије које ће омогућити да сви ногари најкрупнијих комада намештаја буду постављени на тепиху, или бар предња два ногара. Највећа грешка при куповини тепиха, а нарочито када је у питању искључиво куповина ради естетике јесте да се узме тепих мањих димензија. Укратко, што већи тепих одаберете, то боље. Наравно, не би ваљало ни да тепих буде преблизу зиду и зато је добра идеја да се пре куповине тачно измери простор и да се обележи који простор би исти заузимао. 

Затим је потребно одабрати материјал, као и структуру тепиха… У сваком салону којем је у фокусу продаја тепиха ће рећи како су тренутно актуелни такозвани shaggy теписи, али и стари добри равни теписи могу подједнако да оплемене ентеријер. Када је у питању дезен, избор зависи од остале декорације у простору. Уколико је простор монотон, добро би било да тепих има разигранији дезен, док, у супротној ситуацији, једнобојни тепих може да ублажи претерано разиграну декорацију у ентеријеру у ком се налази. 

2. Завесе нису само детаљ за заштиту од погледа

Добро осмишљене завесе и драперија могу драстично да промене изглед собе. При избору одговарајућих завеса требало би обратити пажњу на следеће: 

- инсталација: најчешћа грешка је да се гарнишна постави тик изнад прозора. На овај начин се вештачки скраћује просторија, што никако није добро. Најбоље је да се гарнишна постави 5 до 8 сантиметра испод плафона. На тај начин ће се омогућити више природног светла, прозор учинити већим, а плафони вишим. 

При избору боја, код завеса је увек боље ићи са једнобојним материјалима, а нарочито уколико је у простору већ дезениран тепих. 

3. Некада је довољно да се постојећи теписи и завесе освеже

Прави заљубљеници у завесе сигурно имају макар једну резервну варијанту која им “чучи” у ормару, а која може моментално да трансформише собу у којој се окаче. Међутим, некада заборавимо како су завесе и теписи изгледали када су били нови, а нисмо ни свесни како једно обично прање тепиха и завеса може да их освежи. Редовно прање тепиха препоручљиво је да се обавља сваког  пролећа и јесени како би се постарало да теписи остану чисти и да не постану резервоари гриња и прашине. Што се тиче завеса, оне се углавном могу одржавати и у кућним условима што значи да их је могуће освежавати и чешће, а нарочито уколико се налазе у пушачком дому када због дуготрајног излагања диму могу да посиве или пожуте што обично прање одмах решава. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas