Oglas
· · Komentari: 0

3 stvari koje će potpuno transformisati dnevni boravak

Osvežite svoj životni prostor.

1632827259_living-room-2583032_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Dnevna soba je prostor u kome ukućani najviše borave i važno je to bude prijatan prostor i da je po meri i ukusu ukućana koji u njemu najviše borave. U situacijama kada zadovoljstvo trenutnim stanjem nije potpuno, kompletno preuređenje dnevnog boravka može da bude zahtevno što po pitanju vremenskih ulaganja, što i finansijskih. Ipak, postoje stavke koje imaju taj potencijal da mogu u potpunosti da promene izgled dnevnog boravka. U nastavku će biti predstavljene tri takve stavke. 

1. prva stanica - prodaja tepiha

Tepisi povezuju sav nameštaj i dekoraciju u dnevnom boravku i sami po sebi predstavljaju najglomazniji dodatak za dekoraciju. Samim tim, promena postojećeg ili unošenje novog tepiha u prostor može da transformiše čitav dnevni boravak. 

Kada se bira tepih, najpre bi trebalo da se povede računa o dimenzijama. Najpre bi trebalo da se odrede dimenzije koje će omogućiti da svi nogari najkrupnijih komada nameštaja budu postavljeni na tepihu, ili bar prednja dva nogara. Najveća greška pri kupovini tepiha, a naročito kada je u pitanju isključivo kupovina radi estetike jeste da se uzme tepih manjih dimenzija. Ukratko, što veći tepih odaberete, to bolje. Naravno, ne bi valjalo ni da tepih bude preblizu zidu i zato je dobra ideja da se pre kupovine tačno izmeri prostor i da se obeleži koji prostor bi isti zauzimao. 

Zatim je potrebno odabrati materijal, kao i strukturu tepiha… U svakom salonu kojem je u fokusu prodaja tepiha će reći kako su trenutno aktuelni takozvani shaggy tepisi, ali i stari dobri ravni tepisi mogu podjednako da oplemene enterijer. Kada je u pitanju dezen, izbor zavisi od ostale dekoracije u prostoru. Ukoliko je prostor monoton, dobro bi bilo da tepih ima razigraniji dezen, dok, u suprotnoj situaciji, jednobojni tepih može da ublaži preterano razigranu dekoraciju u enterijeru u kom se nalazi. 

2. Zavese nisu samo detalj za zaštitu od pogleda

Dobro osmišljene zavese i draperija mogu drastično da promene izgled sobe. Pri izboru odgovarajućih zavesa trebalo bi obratiti pažnju na sledeće: 

- instalacija: najčešća greška je da se garnišna postavi tik iznad prozora. Na ovaj način se veštački skraćuje prostorija, što nikako nije dobro. Najbolje je da se garnišna postavi 5 do 8 santimetra ispod plafona. Na taj način će se omogućiti više prirodnog svetla, prozor učiniti većim, a plafoni višim. 

Pri izboru boja, kod zavesa je uvek bolje ići sa jednobojnim materijalima, a naročito ukoliko je u prostoru već dezeniran tepih. 

3. Nekada je dovoljno da se postojeći tepisi i zavese osveže

Pravi zaljubljenici u zavese sigurno imaju makar jednu rezervnu varijantu koja im “čuči” u ormaru, a koja može momentalno da transformiše sobu u kojoj se okače. Međutim, nekada zaboravimo kako su zavese i tepisi izgledali kada su bili novi, a nismo ni svesni kako jedno obično pranje tepiha i zavesa može da ih osveži. Redovno pranje tepiha preporučljivo je da se obavlja svakog  proleća i jeseni kako bi se postaralo da tepisi ostanu čisti i da ne postanu rezervoari grinja i prašine. Što se tiče zavesa, one se uglavnom mogu održavati i u kućnim uslovima što znači da ih je moguće osvežavati i češće, a naročito ukoliko se nalaze u pušačkom domu kada zbog dugotrajnog izlaganja dimu mogu da posive ili požute što obično pranje odmah rešava. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas