Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цвеће

Цвеће и здравље: Четири разлога зашто би требало да имате свеже цвеће код куће

Цвеће је сјајно, зар не? Фантастичан су поклон, природно је лепо и мами људима осмех

1650447423_home-office-5000280_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

Међутим, ова чуда природе могу учинити много више за вас и ваш дом, па ћемо вам рећи четири сјајна разлога зашто би требало да држите свеже цвеће у својој кући. 

1. Цвеће чисти ваздух

Подразумева се да цвеће побољшава мирис у просторији, али да ли сте знали да неке цветне биљке такође могу да филтрирају и чисте ваздух у просторији?

Пхото: Пиxабаy

Према студијама, љиљани, гербери и бромелије могу помоћи у уклањању штетних токсина из ваздуха и чак могу побољшати ноћни одмор, јер испуштају велике количине кисеоника. Дакле, не само да изгледају свеже, већ и освежавају ваздух! Поред тога, цвеће које људи често бирају за своје мирисе, попут ружа, такође помаже у побољшању расположења људи и одржавању опуштене атмосфере захваљујући својим ароматерапијским моћима.

2. Цвеће улепшава собу и ваше расположење!

Није претеривање рећи да мало боје може много помоћи. Постављање цвећа по просторији у којој можете да га видите чак може да побољша ваше расположење и да вам помогне да се боље повежете са другим људима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Харвардска студија из 2006. приметила је да су учесници који су постављали цвеће око својих домова на локацијама на којима су се могли свакодневно видети искусили приметно повећање расположења, као и веће саосећање према другим људима!

Ако осећате да је соба у вашем дому магнет за негативну енергију, можда би вам могао помоћи пажљиво постављен букет љиљана.

3. Цвеће може употпунити дизајн вашег ентеријера

Одлична ствар код цвећа је што долази у свим облицима, величинама и бојама. Они су савршен начин да употпуните свој нови дизајн домаћинства или да помогнете да поново размислите о унутрашњем изгледу вашег дома. Такође је веома лако изабрати цвеће које ће одговарати различитим личностима у зависности од врсте преференција и стилова које покушавате да постигнете.

Пхото: Пиxабаy

Поред тога, цвеће је супер лако уградити у карактеристике дизајна у вашем дому, као што су светла и украси, ако се осећате авантуристички са њима. Иако запамтите, и сами служе прилично добро за украсне сврхе.

4. Цвеће чини да се осећате и размишљате боље

Сви знамо да цвеће за болесног рођака има позитиван психолошки ефекат. Међутим, да ли сте знали да постоје и физиолошки ефекти? Према Парк и Матсон 2008, цвеће може чак да снизи крвни притисак, умањи осећај бола и анксиозности, као и да помогне код умора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српско-византијска лепотица симбол БЕОГРАДА: Десет ЗАНИМЉИВОСТИ о цркви Светог Марка које можда нисте знали

Поглед на цвеће у вашем дому може вам помоћи да се физички ослободите стреса и да се боље опустите. Као да то није довољно, они су од велике помоћи ако учите за испит или се спремате за велики пројекат.

Невероватно је шта једноставна гомила цвећа може учинити за ваш дом и ваше благостање. Потребна је само ваза, добро одабран букет и мало воде.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas