Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако желите да вам кућа увек мирише, примените ових седам савета: Кључ је у чишћењу ствари које редовно прескачемо

Освеживачи ваздуха нису довољно

1691581602_shutterstock_549055441.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мирис у стану први је утисак гостију који улазе у ваш дом, а уједно му даје и аутентичност. Одржавање пријатног мириса у дому укључује редовно чишћење, али и коришћење производа који су намењени управо томе да простор пријатно мирише, а уз ових 6 трикова лако ћете то и постићи. 

1. Одржавајте намештај чистим

Један од најлакших начина да одржите леп мирис у стану јесте да редовно чистите намештај, простирке и отираче. Простирке у предсобљу се лако и брзо прљају, па треба почети од њих. 

Постоји неколико различитих начина за чишц́ење отирача, почевши од протресања и усисавања до посипања мало соде бикарбоне преко њих,  да упију лоше мирисе. Оставите да одстоји око сат времена, а затим усисајте. Такође можете направити дезодоранс за тепихе са једном до две шоље соде бикарбоне и 10 до двадесет капи етеричних уља. Поспите га на простирку, а затим га усисајте да лепо мирише.

Такође, можете очистити своје тепихе или намештај паром, да бисте били сигурни да сте уклонили све непријатне мирисе.

2. Чист ципеларник

Као један од највец́их извора мириса на улазу, ципеле треба редовно чистити. Постоји неколико начина да се то уради, укључујуц́и директно третирање ципела, као и складиштење ципела у затвореним полицама, како бисте спречили мирисе који се шире из њих. 

Један од трикова је да ставите пар комада угља у ципеле преко ноц́и (ставите их у пар црних чарапа, а затим у ципеле, да не бисте запрљали ципеле и стопала приликом следећег ношења. Ово може да апсорбује влагу и мирис из ципела. 

Можете користити и соду бикарбону или вату натопљену сирц́етом коју ћете ставити у ципеле да би упиле мирисе преко ноц́и.

3. Проветравајте ходник и водите рачуна да буде сув

Један од примарних узрока непријатних мириса у стану је влага. Воду често уносимо у дом кроз одећу и обућу - ако их оставите влажне у предсобљу, висока влажност може учинити да се ваздух осец́а тежим, због чега сваки непријатан мирис делује гушц́е и снажније.

Нека ваше предсобље има добру вентилацију и проток ваздуха. Ово може укључивати плафонски вентилатор, клима уређај или једноставно отварање улазних врата на неколико минута.

4. Одржавајте чистим простор за кућне љубимце

Ако имате куц́не љубимце, поседовање усисивача за длаку куц́них љубимаца и његово редовно коришц́ење да спречите крзно и длаке да уђу у намештај и пресвлаке где их је теже очистити, задржавајуц́и мирис, неопходан је задатак.

За власнике куц́них љубимаца пожељно је да имају и под који се лако може обрисати.

Редовно перите ц́ебад, кревете и играчке које користе ваши љубимци, а у пет шоповима можете да пронађете и спрејеве за уклањање непријатних мириса за куц́не љубимце. 

5. Изаберите мирис за дом

Без обзира да ли желите да изаберете свец́е, дифузере или свеже цвец́е, уверите се да су то висококвалитетни несинтетички мириси и да се редовно мењају или допуњују.

Такође, можете користити тамјан или свеже зачинско биље као што су рузмарин и лаванда, кора цитруса, каранфилиц́ и штапиц́и цимета да бисте додали мирис свом дому.

7. Користите биљке за освежавање ваздуха

Коришц́ење собних биљака за пречишц́авање ваздуха може бити одличан природан начин за побољшање квалитета ваздуха, док мирисни цветови могу прикрити мирисе и учинити да ваш дом увек мирише лепо. Биљке које природно могу да пречисте ваздух укључују мирне љиљане, биљке паука и гербер тратинчице.

Поставите у вазе или саксије ароматично цвец́е као што су руже, лаванда или јасмин. Користите мирисно биље попут рузмарина, еукалиптуса, а да бисте испунили ваздух примамљивим биљним мирисима, окачите венце на зидове или врата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas