· · Коментари: 0
зеленило у кући

БИЉКЕ вам не успевају: Ови знакови указују на то да их ПРЕВИШЕ ЗАЛИВАТЕ

Количина воде је важна.

1602839623_Depositphotos_256352854_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Биљке уносе потпуно другачију атмосферу и обогаћују наш дом, али важно је да знамо и правилно да их негујемо. Свака врста има различиту потребу за водом, а ово су најчешће грешке које правимо:

Тло је мокро на додир

Ако је земља и даље влажна од последњег заливања то би могло да значи да тло има превише воде и биљка једноставно не може да прихвати толику количину. Обратите пажњу на ово, а уколико је ово ситуација и код вас смањите количину воде којом заливате биљку.

Прочитајте још: Направите ДОМАЋИ СПРЕЈ од састојака који су свима доступни и ЗАБОРАВИТЕ НА ПРАШИНУ

Лишће је променило боју

Стручњаци кажу да лишће које је пожутело може бити један од главних знакова прекомерног заливања. С друге стране, може да пожути и када нема довољно воде. Овде је потребно да се вратите на први корак и проверите влажност земље. Такође, смеђе мрље које се јављају на рубовима значи да се лишће суши, а ако се појаве на средини, знак су прекомерног заливања.

Стабљике су мекане

Ово је знак да је биљка добила велику количину воде која јој није потребна. Упила је превише влаге и изгубила своју чврстоћу.

Појавили су се разни инсекти

Комарци и други инсекти воле влагу, па ако сте приметили да их у последње време има све више око биљке, проверите незино стање и ово би могло да значи да има превише воде.

Прочитајте још: Цео живот живимо у ЗАБЛУДИ! Ево како се, у ствари, ИСПРАВНО ПЕРЕ ВЕШ у машини

Ако сте препознали ове проблеме код своје биљке стручњаци кажу да решење постоји. Можете да уклоните оштећен корен и пресадите их у ново тло. Поставите их на сунчано место које је добро осветљено и смањите количину заливања. Након две недеље биљка би требало да поврати свој стари сјај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.