Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Боје које ће доминирати у 2024. години: Ускладите их са својим домом према ФЕНГ ШУИ правилима за срећу и благостање

Погледајте које три боје ће у 2024. години бити популарне

1700746841_Foto-Shutterstock-dnevna-soba-feng-sui.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

По избору архитеката и дизајнера ентеријера, 2024. година представља владавину следећих боја: зелене, наранџасте и пинк. Али како на њих гледати са позиције учења фенг шуија у приступу уређења дома? Како је сваки простор јединствен и као таквом му треба приступити, теже је креирати опште смернице за боје према фенг шуи принципима. Наиме, посебно, простори имају своју рођенданску мапу, у зависности од тога када су изграђени или адаптирани. При томе, битан утицај имају окружење, тлоцрт, наравно и чланови домаћинства који ту живе, њихови рођендани и активности којима се баве, ако је реч о послу. У складу са наведеним, а ради прецизног одређивања места за боје, најбоље је консултовати се са сертификованим фенг шуи консултантом. У овом тексту стога издвајам неке опште смернице за ове тренди боје.

Зелена боја

Зелена боја припада елементу дрвета. Повезује се са јанг енергијом раста и енергијом пролећне сезоне. Одлично је у дечијим собама - али никад превише. Симболизује раст, виталност и здравље. Одговара источним и југоисточним деловима света. Такође, повољна је у јужном делу простора, јер тамо храни зону и енергију Ватре. Често може бити веома повољна у скоро свим просторијама због добре енергије. Зато се често предлаже у кухињи, а кроз детаље у дневној соби и купатилу, где га уводе биљке и пешкири. Ако изаберете зелену, нећете погрешити. Осим ако не претерујете. Зато што је важно пронаћи баланс.

Наранџаста

Наранџаста боја је прилично јанг енергија, користи се у оним деловима дома који су тамни. Доприноси стварању светлости у тамним деловима простора. Наранџаста је, као што знамо, комбинација црвене, која је од енергије Ватре, и жуте, од енергије Земље. Наранџаста може бити добра у детаљима оријентисана ка југозападном и североисточном делу простора. Ту светлу јанг боју треба поставити у мањим размерама иу сарадњи са фенг шуи саветником, с обзиром на летеће звезде – и одређене рођенданске мапе објекта.

Пинк

Ружичаста је боја енергије Метала, али и Ватре. Мало је пригушеније од наранџасте. У мањој мери је добра у дечијој соби, посебно ако је у западној или северозападној зони. У мањем обиму се може поставити и у друге просторије које се налазе на следећим странама света: запад, северозапад, а мањим делом на североисточној и југоисточној страни простора. Може бити у мањим размерама у дневној соби.
Добра је у комбинацији са белом – јер је бела боја енергије Метала и тиме су и оне усклађене. Такође се слаже са тамно смеђим или окер детаљима. Наиме, они су повезани са енергијом Земље и тако подржавају и стварају својеврсну равнотежу између два супротстављена елемента – Ватре и Метала. У ентеријеру је боље да има мање ружичасте боје, јер садржи комбинацију два елемента који се међусобно не подупиру, већ су међусобно у контролном односу, што црпи енергију. Такође, као и наранџасту, треба је користити у мањим размерама иу сарадњи са фенг шуи саветником, с обзиром на летеће звезде – и одређене рођенданске мапе објекта. Добро је играти се и видети како се на крају осећате.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas