Oglas
· · Komentari: 0

Boje koje će dominirati u 2024. godini: Uskladite ih sa svojim domom prema FENG ŠUI pravilima za sreću i blagostanje

Pogledajte koje tri boje će u 2024. godini biti popularne

1700746841_Foto-Shutterstock-dnevna-soba-feng-sui.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Po izboru arhitekata i dizajnera enterijera, 2024. godina predstavlja vladavinu sledećih boja: zelene, narandžaste i pink. Ali kako na njih gledati sa pozicije učenja feng šuija u pristupu uređenja doma? Kako je svaki prostor jedinstven i kao takvom mu treba pristupiti, teže je kreirati opšte smernice za boje prema feng šui principima. Naime, posebno, prostori imaju svoju rođendansku mapu, u zavisnosti od toga kada su izgrađeni ili adaptirani. Pri tome, bitan uticaj imaju okruženje, tlocrt, naravno i članovi domaćinstva koji tu žive, njihovi rođendani i aktivnosti kojima se bave, ako je reč o poslu. U skladu sa navedenim, a radi preciznog određivanja mesta za boje, najbolje je konsultovati se sa sertifikovanim feng šui konsultantom. U ovom tekstu stoga izdvajam neke opšte smernice za ove trendi boje.

Zelena boja

Zelena boja pripada elementu drveta. Povezuje se sa jang energijom rasta i energijom prolećne sezone. Odlično je u dečijim sobama - ali nikad previše. Simbolizuje rast, vitalnost i zdravlje. Odgovara istočnim i jugoistočnim delovima sveta. Takođe, povoljna je u južnom delu prostora, jer tamo hrani zonu i energiju Vatre. Često može biti veoma povoljna u skoro svim prostorijama zbog dobre energije. Zato se često predlaže u kuhinji, a kroz detalje u dnevnoj sobi i kupatilu, gde ga uvode biljke i peškiri. Ako izaberete zelenu, nećete pogrešiti. Osim ako ne preterujete. Zato što je važno pronaći balans.

Narandžasta

Narandžasta boja je prilično jang energija, koristi se u onim delovima doma koji su tamni. Doprinosi stvaranju svetlosti u tamnim delovima prostora. Narandžasta je, kao što znamo, kombinacija crvene, koja je od energije Vatre, i žute, od energije Zemlje. Narandžasta može biti dobra u detaljima orijentisana ka jugozapadnom i severoistočnom delu prostora. Tu svetlu jang boju treba postaviti u manjim razmerama iu saradnji sa feng šui savetnikom, s obzirom na leteće zvezde – i određene rođendanske mape objekta.

Pink

Ružičasta je boja energije Metala, ali i Vatre. Malo je prigušenije od narandžaste. U manjoj meri je dobra u dečijoj sobi, posebno ako je u zapadnoj ili severozapadnoj zoni. U manjem obimu se može postaviti i u druge prostorije koje se nalaze na sledećim stranama sveta: zapad, severozapad, a manjim delom na severoistočnoj i jugoistočnoj strani prostora. Može biti u manjim razmerama u dnevnoj sobi.
Dobra je u kombinaciji sa belom – jer je bela boja energije Metala i time su i one usklađene. Takođe se slaže sa tamno smeđim ili oker detaljima. Naime, oni su povezani sa energijom Zemlje i tako podržavaju i stvaraju svojevrsnu ravnotežu između dva suprotstavljena elementa – Vatre i Metala. U enterijeru je bolje da ima manje ružičaste boje, jer sadrži kombinaciju dva elementa koji se međusobno ne podupiru, već su međusobno u kontrolnom odnosu, što crpi energiju. Takođe, kao i narandžastu, treba je koristiti u manjim razmerama iu saradnji sa feng šui savetnikom, s obzirom na leteće zvezde – i određene rođendanske mape objekta. Dobro je igrati se i videti kako se na kraju osećate.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas