· · Коментари: 0

Четири идеалне БИЉКЕ ЗА КУПАТИЛО: Тренд из 80-их се коначно вратио

Немате довољно простора за биљке у дневној соби? Не морате ту да се зауставите. Најновији тренд ентеријера је ту за вас - чување куц́них биљака у купатилу

1682856448_shutterstock_1637890267.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Биљке у купатилу су биле тренд током 80-их година прошлог века, а сада се овај занимљив тренд вратио. Комбинација вишка простора, обично бледог декора и савршене влажности за биљке чине ваше купатило савршеним местом.

Ваша туш кабина или прозорска даска је савршено место за мало зеленила. Само пазите да не ставите биљку која воли сув ваздух.

Коју бисте могли да изаберете?

Спатифилум

Овај шарени лепи дијамант је заиста лак за негу. Она воли своју влажну земљу, сенку, али и индиректрно светло - звучи савршено за купатило.

Ипак, најбоље је да је држите на индиректном светлу, јер ц́е превише сенке учинити да прелепа шаренила нестану са биљке. Тако да ће простор око прозора бити идеалан.

Монстера

Ова импресивна, позната лепотица не може бити изостављена ни у једној просторији. Са својим великим, фенестрираним листовима, ова биљка учиниц́е да се осец́ате као да се купате у џунгли. Она воли да буде у влажном окружењу и стога је савршен додатак вашем купатилу. Воли индиректно светло да би постала вец́а и јача.

Фото: Схуттерстоцк

Калатеја

Ако желите да имате упечатљив комад који ц́е испунити ваше купатило, онда је ово права биљка за вас. На листовима има сребрнасту пругасту шару. Она не воли јако и директно сунце и светлост, па је купатило место на коме ће уживати.

Драцена

Златне линије на лишц́у драцене могу идеално да употпуне ваше купатило! Ово дрво је идеално решење за додавање зеленила када имате само мали прозор јер воли места са делимичном сенком. Због њених захтева за влажношц́у, купатило је савршено место за њу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.