· · Коментари: 0
КУЋНИ САВЕТИ

Да ли сте знали да се ПАНТАЛОНЕ перу након трећег ношења? Ево и правила за друге одевне комаде и предмете у домаћинству

Сваки предмет у нашем окружењу има посебна правила одржавања уколико желимо да живимо у чистом окружењу...

1629238707_Depositphotos_9557262_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Свако од нас труди се да редовно перемо одећу коју свакодневно носимо. Ипак чистоћа, и то понајвише одеће, није важна само како бисмо показали да смо уредни, перемо је и како бисмо се решили оних невидљивих опасности, бактерија и гриwа које се на њој накупљају.

Прочитајте још: Тренд косе из 90-их и 2000-их се враћа у великом стилу: Да ли ће ово бити и ваша нова фризура? (ФОТО)

Због различитих материјала, делова тела на којем се носи и циља којему служи, сваки предмет захтева да му се посвети посебна пажња.

Колико често перемо ствари из свакодневног живота?

У наставку вам доносимо списак одређених одевних предмета и сличних ствари и максимални број ношења и коришћења пре прања свакога од њих.

Прочитајте још: ПЕПЕЉУГА! Божо Врећо засенио све ХАЉИНОМ о којој ће се причати! (ФОТО/ВИДЕО)

Након сваког ношења: веш, мајице и кошуље

Сваки дан: пешкире за руке, кухињске крпе

Након свака 3 ношења: панталоне, пешкире за купање, брусхалтере, поткошуље, хаљине, пиџаму, сукње

Сваке недеље: чаршафе, јастучнице, тепихе у купатилу

Сваки месец: кућне огртаче и бадемантиле

Свака три месеца: завесе за туш кабине, ћебад за прекривање, тепихе за стајање у купатилу и под креветом, јакне

Сваких 5 месеци: јастуке

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ  

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.