Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Долази сезона ношења ЗИМСКИХ ЈАКНИ: Савети како правилно да их оперете и осушите, а да их не УНИШТИТЕ

Придржавајте се ових савета

1665732965_pexels-roman-pohorecki-16170.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Јесен увелико траје, а то је тренутак када вадимо зимске јакне из ормара и припремамо се за ледене дане. Како су по неколико месеци стајале у гардероберима и кесама, потребно је опрати их да би се неутралисао мирис устајалости и накупљена прашина. 

Перјане јакне је најбоље да перете засебно у машини будући да заузимају доста места. Није препоручљиво да користите класичан детерџент, већ течни детерџент за осетљиво рубље. На машини активирајте програм прања осетљвог рубља.

Прочитајте још: Много је кориснији него што мислите: Убаците сунђер у фрижидер и уштедећете гомилу новца

Код прања перјаних јакни температура не треба да прелази 40 степени. Када се прање заврши, добро је растресите. Водите рачуна, перјаним јакна некада треба и два до три дана да се осуши, посебно када је хладно време. Јакна може изгледати наизглед суво, али изнутра може бити мокра и даље. То ћете најбоље препознати по грудвицама перја које се формирају током прања - све док можете да их напипате, јакна није сува.

Ако јакну сушите у машини, увек то радити на најнижој температури. У машину убаците силиконске или тениске лоптице, као и код прања.

Центрифугу не укључујте, како не би дошло до оштећења.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas