Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Две ствари на које треба да обратимо пажњу приликом уређења дома према ФЕНГ СХУИ-ју

Фенг схуи је филозофија и начин разумевања нашег места у свету природе

1668777147_shutterstock_791407645.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Фенг схуи се не односи на дизајн или декорацију, али његови принципи и идеали могу инспирисати начин на који украшавате простор.

Основни принцип фенг схуи-ја је веза са природним светом, преводи се као „ветар“ и „вода“. То су два елемента природе која су нам потребна да бисмо преживели.

Стварање хармоније

У фенг схуи-ју желимо да створимо хармонију. Из перспективе дизајна, правилна употреба дизајнерских елемената и принципа резултира хармонијом.

Природна светлост (Јин и Јанг)

Један од начина да приступите дизајну користец́и фенг схуи принципе је да размотрите природно светло у вашем дому. Коришц́ење природног светла може повец́ати наш лични чи и енергију. Важно је поштовати циркадијални ритам и дозволити природном светлу да се филтрира, што подстиче тело да се пробуди и оде на спавање у одговарајуц́е време. Јарко светло је јанг енергија, која нас стимулише и покрец́е. Ниска, пригушена светлост и тама су јин енергија, која је тиха и мирна. Потребан вам је баланс оба, а не превише једног или другог.

Прочитајте још: Шта радни сто говори о нама? Обратите пажњу на оно што се налази на њему

Командна позиција

Још једна ствар коју посматрамо у фенг шуију је ток чи-ја, или енергије, кроз простор. Овај принцип можемо применити када дизајнирамо простор гледајуц́и распоред. Једна ствар коју увек треба гледамо је да ли је главни намештај у просторији у командној позицији. Ово је посебно важно за кревете и столове. Ако сте их добро поставили, требало би да можете да видите врата, а да не будете директно у линији са вратима, када лежите у кревету, седите за столом или кувате за шпоретом. Овакав начин распореда може да нам помогнемо да се опустите на подсвесном нивоу јер сте свеснији окружења и свега што вам може доц́и, пише Тхе Спруце.

Уколико не можете да поставите намештај на начин да одмах видите вратиа, можете да додате огледало које вам омогуц́ава да видите одраз врата.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas