Oglas
· · Komentari: 0

Dve stvari na koje treba da obratimo pažnju prilikom uređenja doma prema FENG SHUI-ju

Feng shui je filozofija i način razumevanja našeg mesta u svetu prirode

1668777147_shutterstock_791407645.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Feng shui se ne odnosi na dizajn ili dekoraciju, ali njegovi principi i ideali mogu inspirisati način na koji ukrašavate prostor.

Osnovni princip feng shui-ja je veza sa prirodnim svetom, prevodi se kao „vetar“ i „voda“. To su dva elementa prirode koja su nam potrebna da bismo preživeli.

Stvaranje harmonije

U feng shui-ju želimo da stvorimo harmoniju. Iz perspektive dizajna, pravilna upotreba dizajnerskih elemenata i principa rezultira harmonijom.

Prirodna svetlost (Jin i Jang)

Jedan od načina da pristupite dizajnu koristeći feng shui principe je da razmotrite prirodno svetlo u vašem domu. Korišćenje prirodnog svetla može povećati naš lični či i energiju. Važno je poštovati cirkadijalni ritam i dozvoliti prirodnom svetlu da se filtrira, što podstiče telo da se probudi i ode na spavanje u odgovarajuće vreme. Jarko svetlo je jang energija, koja nas stimuliše i pokreće. Niska, prigušena svetlost i tama su jin energija, koja je tiha i mirna. Potreban vam je balans oba, a ne previše jednog ili drugog.

Pročitajte još: Šta radni sto govori o nama? Obratite pažnju na ono što se nalazi na njemu

Komandna pozicija

Još jedna stvar koju posmatramo u feng šuiju je tok či-ja, ili energije, kroz prostor. Ovaj princip možemo primeniti kada dizajniramo prostor gledajući raspored. Jedna stvar koju uvek treba gledamo je da li je glavni nameštaj u prostoriji u komandnoj poziciji. Ovo je posebno važno za krevete i stolove. Ako ste ih dobro postavili, trebalo bi da možete da vidite vrata, a da ne budete direktno u liniji sa vratima, kada ležite u krevetu, sedite za stolom ili kuvate za šporetom. Ovakav način rasporeda može da nam pomognemo da se opustite na podsvesnom nivou jer ste svesniji okruženja i svega što vam može doći, piše The Spruce.

Ukoliko ne možete da postavite nameštaj na način da odmah vidite vratia, možete da dodate ogledalo koje vam omogućava da vidite odraz vrata.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas